Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc de asociatie cu proprietari,sunt 20 de apartamente din care 12 persoane au contribuit la introducerea conductei de gaz in casă scărilor ,ca la urma sa isi puna centrala pe gaz.Au facut totul de capul lor,cu firma gaz din localitate, a trebuit buletinul si contractul de pe apartament doar atat pt a rezolva???,rezolvând pt toti cei 12 o singura persoana.Ne-am trezit cu teava de gaz dusă în scara,dar mai mult ca atat, a cerut blocul vecin sa fie trasa teava (extindere verticala)până la blocul lor ,si aceasta au rezolvat tot cei 12,fara a fi o hotărâre al asociației, Aceasta teava de gaz dusă la blocul vecin a fost amplasat pe lângă balcon ,găurit si pus fără a fi întrebat proprietarul,iar la un alt proprietar a fost pus sub balcon,deoarece asa a cerut proprietara sa nu ii gătească balconul.
Este posibil sa se faca asa lucrari si luate decizii fără sa fie întrebati ceilalți proprietari care sunt afectați?
Eu nu doresc centrala pe gaz,dar as vrea sa stiu daca exista o rezolvare încât să nu vină noxele prin tubul de evacuare de la apartamentul de jos direct pe geamul meu,mentionez ca fiica mea are asm si trebuie sa stau mult cu geamurile deschise si nu accept ceea ce dăunează sănătății,sa nu vorbim si de mediu.
Traseul de gaz se poate construi numai in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata. Pe proiect trebuie obtinut avizul firmei de distributie gaze.
Acordul proprietarilor este necesar pentru asociatia de proprietari.
Centralele de gaz montate trebuie sa aiba cosul de gaze arse scos in afara cladirii la o distanta coresunzatoare sau sa fie legat la un cos comun care refuleaza direct in atmosfera la o inaltime care sa asigure dispersia gazelor.
Daca nu se respecta modul de distributie a gazelor arse puteti sesiza DJSP sau sa deschideti actiune in instanta impotriva proprietarului centralei.