avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de sub mine și-a instalat centrală termică ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de sub mine și-a instalat centrală termică și a poziționat țeava de evacuare a gazelor arse exact sub fereastra dormitorului meu. Cum îl conving să o modifice?

Buna ziua. Anul trecut vecinul de sub mine si-a instalat in blocul de locuinta centrala termica de interior si a pozitionat teava de evacuare a gazelor arse exact sub fereastra de la dormitorul meu.L-am rugat sa faca in asa fel incat evacuarea sa se faca corespunzator, intrucat poluantii proveniti din arderea gazului natural ajung prin teava prin care sunt evacuate gazele arse de la CTI in locuinta mea.Apartamentul meu a devenit de nelocuit ( miros de gaze nearse, inecacios, care te sufoca ziua si noaptea).
Timp de un an de zile, nu a luat nici o masura pentru a solutiona pe cale amiabila aceasta problema care imi afecteaza starea de sanatate prin expunerea indelungata la acesti factori poluanti.
In aceasta iarna ma voi confrunta cu aceeasi problema ca si anul trecut, la deschiderea ferestrelor va intra tot aerul poluat prin gazele arse, singura solutie fiind sa stau cu geamurile inchise.
Unde pot face o sesizare pentru o verificare, astfel incat sa pot rezolva aceasta problema?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:00, 22 Noiembrie 2018
Daca amiabil nu puteti solutiona puteti sesiza oficial autoritatea de sanatate publica si instanta de judecata
Solicitati presedintelui sa va comunice cine i a dat aprobare , pentru ca el trebuia sa obtina aprobare in urma unor altor aprobari ale vecinilor , nu cumva ati aprobat si dumneavoastra ?
Nu e nevoie de nici o aprobare, CT se montează conform unui proiect tehnic. Dacă CT respecta proiectul nu este nimic de făcut.

Parerea mea este ca pe undeva gresiti , asteptam si alte opinii , trebuieste aprobare de la asociatie si acordul vecinilor , sunt de acord cu respectivul proiect tehnic .
In principiu, @eugarizan are dreptate, insa as vrea sa vad doar un proprietar care are montata CT si are aprobarea as. prop.
Pe de alta parte, cunos o multime de exemple de proprietari care si-au montat Ct si habar nu au ca "mesterii" care i-au montat chitul de evacuare au spart peretii exteriori si au distrus pur si simplu fier-betonul dintre etaje. La urmatorul cutremur mai serios, vom vedea ce se va intampla!
@latka,
- ca discutie: 99,9999% dintre proprietarii care si-au montat CT NU AU proiect tehnic. Poate dumneata esti unul dintre cei 0,0001% de proprietari care au proiect tehnic, insa proiectantul ar fi trebuit sa stie cu mare precizie unde se afla coloana de fier-beton al blocului in asa fel incat gaura de trecere a chitului de evacuare sa nu afecteze structura de rezistenta a cladirii.
De asemeni, am vazut si chituri de evacuare trecute prin niste degajari practicate din constructie (de fapt erau degajari de aerisire - si cei care au montat centrala le-a convenit sa treaca pe-acolo chitul de evacuare, ca sa nu mai munceasca la practicat ditamai gaura).
........................................................
Sfat pentru autorul topicului:
Daca la nivelul proprietatilor nu va puteti intelege, apalati in ordine la: asociatia de proprietari, apoi la Primaria localitatii - are o institutie de mediu acolo.
Toate notificarile le faceti in dublu ex. cu inregistrare.
La primarie, puteti sa va adresati si prin intermediul internetului.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Bună ziua.vecinul de la apartamentul alăturat a scos tubul ... AnaActiv AnaActiv Bună ziua.Vecinul de la apartamentul alăturat a scos tubul de evacuare al centralei termice în condensare ( prin latura mica a balconului sau) poziționat ( ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Necesitate reala conform normelor pentru aerisire si priza de aer intr-o bucatarie? AntiSecretare AntiSecretare Buna ziua, Context: - apartament aflat in renovare - bloc anvelopat, construit din placi de beton armat - geamuri termopan - in bucatarie exista deja 2 ... (vezi toată discuția)