As vrea sa stiu ce drepturi am asupra unui autoturism achizitionat in timpul casatoriei prin credit bancar obtinut doar de sotia mea (mentionez ca acest credit nu a fost nici pe jumatate achitat pana in prezent), in conditiile in care sotia mea a instrainat acest autoturism fata vointa mea (si fara instiintarea bancii creditoare), printr-un contract de vanzare cumparare cu plata in rate (aceste rate platite de cumparator constituind chiar ratele datorate bancii)? Relatiile dintre noi s-au deteriorat serios, dar nu m-am decis pana in prezent sa deschid actiune de divort, mai ales ca nu avem alte bunuri comune, nici copii minori. Pot obtine anularea acelui contract de vanzare cumparare si returnarea autoturismului fara a deschide si divortul sau doar printr-un partaj de bunuri comune in cadrul actiunii de divort? Ce rol poate avea banca creditoare in toata aceasta poveste? Multumesc!
Orice bun obtinut in timpul casatoriei este bun comun (cu exceptia donatiei exclusiv facuta sotului , a mostenirii si a cumpararii cu banii proveniti din vanzarea unui bun propriu). Puteti sa faceti plangere penala impotriva sotiei pentru instrainarea unui bun comun fara semnatura dvs!B-)
Solutia nu este plangerea penala impotriva sotiei
Nu cred in sanse de reusita cu privire la anularea contractului de vanzare cumparare.
Cat priveste creditul, daca este de bunuri personale, banca nu are legatura cu instrainarea autoturismului
Plangere penala.... mi se pare cam dur, nu vreau sa ma razbun in vreun fel pe sotia mea, sa-i fac necazuri prea mari, inca nu stiu ce viitor va avea relatia noastra... Deocamdata vreau doar sa aduc masina inapoi acasa. Nu mi-ati spus in ce masura se poate implica banca in aceasta poveste si cu ce consecinte. Multumesc!
daca dansa a facut credit de nevoi personale, sau un credit pt auto si nu a depus garantie masina, nu are interzis din partea bancii s-o vanda, deci aceasta nu se va implica
daca era inmatriculata pe numele sotiei, avea drept s-o vanda si fara aprobarea dvs.
masina nu se mai intoarce acasa, dar ati putea cere jumatate din banii incasati pe ea. pe de alta parte, sotia dvs are de platit rate la banca, deci daca doriti jumatate din valoarea masinii, achitati si jumatate de credit.
buna ziua acum 2 ani am cumparat un apart. de la o batrana prin agentie imobiliara am facut antecontract iar la 3 zile contract de vc. la notariat batrana avand la momentul contractului de vc. si actul de la I.M.L. precum caci este in facultatile mintale ,apart. lam cumparat prin agentia imobiliara agentia avand un contract de intermediere cu batrana pentru ca vrea sai vanda casa , de la o luna de la incheierea actului de vc. batrana a dat in judecata pe cineva care spune ea ca acela ar fi puso sa vanda cele 2 apartamente iar noi am fost citati ca martori la jud sect5 iar dupa aceia la fond nea fost contractele anulate mie si celeilalte familii care au si ei celalalt apart de la batrana pe motivul caci la incheiere contractului de vc. nu am luat la cunostinta ce cheltuieli are apart la intretinere lumina cablu etc. la apel am adus toate chitantele cu care sa facut dovada caci la incheierea contractului de vc. au fost achitate toate datoriile asta fiind scris si in contractul de vc. iar acum suntem la recurs si nea gasit un alt motiv la motivele de apel declarand batrana ca ea nu ar fi fost prezenta la notariat la inchierea actului de vc. si caci nu a semnat ea contractul de vc. in fata notarului nu mai vrea sa recunoasca zice caci ea nu a fost prezenta la notariat la semnarea contractului si pe baza aceasta instanta vrea sa mi anuleze actul va rog ce ma sfauiti sa fac.
notariatul unde am incheiat antecontractul si contractul vc exista . dar batrana nu mai vrea sa mai recunoasca caci ea a fost in fata notarului si a semnat contractul ce sa fac va rogggggggg spunetimi va multumesc
:(( astept raspuns multumesc
:((:((:((
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Anulare contract v-c
adika
Exista posibilitatea ca un cumparator ce detine un antecontract (sub semnatura privata, dar nenotat in CF), care a fost suntat de un tert, sa solicite in ... (vezi toată discuția)