avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ingradirea dreptului la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ingradirea dreptului la munca

As vrea sa imi raspundeti daca puteti la o intrebare care ma bantuie de ceva vreme.Daca pentru a-mi exercita meseria am nevoie de aviz de libera practica,apoi de reavizarea avizului si daca procedura obtinerii celor mentionate este foarte greoaie nu constituie o ingradire a dreptului la munca.
Pentru a obtine avizul am nevoie de :
-cerificat medical de psihiatru,desi anual merg si la cabinetul de medicina muncii,
-de cursuri pentru obtinerea de credite cu toate ca fiecare zi in farmacie presupune informare permanenta si reprezinta o provocare pentru oricine practicarea aceastei meserii.Apoi cursurile sunt despre subiecte care nu au nici o legatura cu profesia de asistent de farmacie.pot fi despre sterilizare,subiect care ma ajuta putin spre deloc pentru a-mi face treaba cum trebuie in farmacie.De fapt scopul acestor cursuri este plata taxei de inscriere.
-plata taxei de nu stiu cat la suta din salariu pentru...o stampila.Daca platim aceasta taxa sa nu credeti ca acolo de unde o obtinem suntem macar tratate decent.Intr-un sediu cu 4 etaje se obtin informatii intr-o sala in care nu sunt nici macar scaune,intr-un hol de fapt.Ma mir ca nu la un ghiseu care sa dea direct in strada.Ma astept si la asta anul viitor.Pentru ca in primul an,adica anul trecut macar am avut o sala mare cu scaune...lux,nu-i asa?Pentru o informatie pe care o poti obtine si la telefon stai 2 ore in picioare,pe banii tai...
Pentru reavizare am nevoie de aceleasi acte mai putin de avizul de psihiatru.
A,avizul acesta se poate obtine doar de la psihiatrii agreati,nu de oriunde,asa...,cu plata taxei de rigoare si aici.
Am nevoie de cam 2 cursuri pe an si un curs tine 2 zile cate 8 ore pe zi.Pentru a participa la cele 2 cursuri trebuie sa-mi consum 4 zile din concediul de odihna,deoarece cursul incepe la ora 9 si se termina la ora 17,prin urmare nu pot sa merg la serviciu in cele 4 zile,deoarece ar trebui sa merg doar 3 ore la serviciu,ceea ce nu este posibil.
Pentru toate aceste motive eu ma simt ingradita in exercitarea meseriei de asistent de farmacie.Intrebarea mea este:Sunt asistentii de farmacie din Romania ingraditi sa-si exercite meseria?Asta daca se iau in calcul cele mai sus mentionate.Din punct de vedere legal probabil ca mi se va spune ca exista legea.../pe anul....

Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:16, 18 Aprilie 2010
Nu sunteti ingradita.
Legal inteleg ca stiti raspunsul.
am nevoie de aviz de libera practica

Moral, este necesar pentru ca vrem sa fim siguri ca beneficiem de serviciile unei persoane autorizate care ne serveste cu comprimate si nu cu "nasturi" cum cerea bunica.
Perfect!Este raspunsul pe care il asteptam.Acum voi merge linistita sa-mi reavizez avizul,voi invata depre sterilizare pentru ca nu cumva sa vand "nasturi"nesterilizati.
Iar legal cei care fac regulile au perfecta acoperire.
Pentru linistea celor care citesc:va garantez ca producatorii de medicamente fac informari permanete in farmacii,ca personalul din farmacii este permanent informat si in ceea ce ma priveste sunt responsabila ca meseria pe care mi-am ales-o este in slujba pacientilor.
Stimata doamna, toti cei ce avem nevoie de autorizari trecem prin aceleasi lucruri...daca apreciati ca va este ingradit vre-un drept constitutional, puteti ataca prevederea legala ca neconstitutionala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drogherie prodan eugen prodan eugen Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie Ellena21 Ellena21 As dori si eu indrumare in urmatoarea problema: bunicul meu in varsta de 82 de ani este imobilizat la pat de 15 ani in urma unui accident vascular cerebral si ... (vezi toată discuția)
Uniforma obligatorie/mersul la baie in timpul orelor SperSaAjungJudecator SperSaAjungJudecator Buna seara! Sunt elev in clasa a X-a la un liceu teoretic din Iasi, la profil stiintific. (Nu are vreo relevanta doar am vrut sa ma prezint) In scoala, ... (vezi toată discuția)