avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa divort

de la depunerea cererii de divort pana la solutionare au trecut 3 luni.inca nu am primit hotararea acasa.pb e ca nu am avut posibilitatea de a trimite nici un ban ptr copii ptr ca a trebuit sa-mi caut altceva de munca.nu sant in tara.va trebui sa mai treaca o luna pana sa pot trimite,trebuie sa dau si ptr lunile din urma,adica de la data depunerii cererii.asta se poate considera abandon de familie?ptr ca fosta mi-a zis ca ma va da in jud dupa ce prim hotararea de divort acasa.cred ca asta se va intampla sapt viitoare.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:29, 18 Aprilie 2010
din punctul meu e vedere pina la solutionarea cererii de abandon de familie aveti posibilitatea sa onorati si sa achitati debitele restante, modalitate in care cererea ramine fara obiect. numai ca, pe viitor evitati asemenea situatii.
Hotararea este executorie de la data ramanerii definitive si irevocabile.Dupa fond mai sunt inca 2 cai de atac.Si...depinde cum este data hotararea, "de la data introducerii actiunii" sau "de la data pronuntarii hotararii".Solicitati sa vedeti si dvs hotararea.
de la data depunerii cererii.
De regula, plata pensiilor de intretinere minori sunt aplicabile de la data introducerii actiunii.
Deocamdata, daca nu a venit hotararea, nu puteti vedea nici dosarul, pentru ca este la redactarea sentintei, dar puteti solicita o copie de pe minuta.
Oricum, nu puteti fi acuzat de nerespectarea prev. art. 305 C.pen., pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere , deoarece nu aveti inca o hotarare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand trebuie platita pensia alimentara? liviutzza24 liviutzza24 Primul si singurul termen de divort a fost pe 20.11.2007 data la care s-a pronuntat si instanta. Avem o fetita de 1 an si 8 luni, dar nu a vizitat-o deloc si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giurea marius giurea marius buna dimineata!as dori sa ma lamuriti cu o chestie.deci eu am primit ieri sentinta definitiva de divort.de cand trebuie sa pletesc pensia alimentara?si daca nu ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere. ion andrei ion andrei Buna ziua.Am o mare rugaminte la dv.Si va rog sa ma ajutati. Sotia mea a inaintat actiunea de divort la judecatoria sector 1 buc.in care cerea divortul si ... (vezi toată discuția)