avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere.

Buna ziua.Am o mare rugaminte la dv.Si va rog sa ma ajutati. Sotia mea a inaintat actiunea de divort la judecatoria sector 1 buc.in care cerea divortul si incredintarea minorului si programul de vizitare al minorului.Judecatoria sectorului 1 pe data de 8 aprilie 2008 hotaraste o suma pentru minor si dreptul de vizitare . numai ca pensia de intretinere era cam mare si programul de vizitare nesatisfacator fapt pentru care m inaintat recurs impotriva acestei hotarari . S-a judecat recursul la Junior . sa stabilit pensia de intretinere mai mica dar pogramul de vizitare a ramas acelasi . pe data de 27 .01. 2009 sa dat hotararea judecatoreasca . eu am fost anuntat acasa in scris pe data de 06.04.2009 . Nu vreau sa mai lungesc cu alte instante aceasta hotarare si sunt de acord cu ea. in hotarare nu este specificat de la ce data sunt obligat sa platesc alocatia de intretinere . am fost la junior sa legalizez hotararea data de instanta dar este greva . va rog sa-mi spuneti de la ce data trebuie sa trimit minorului suma alocata de instanta minorului . va multumesc din suflet . sunt amenintat de fosta sotie ca ma baga la puscarie datorita faptului ca nu ii platesc pensia spunandu-mi k sunt obligat sa platesc aceasta alocatie din 8.aprilie.2008 .
Sunteti obligat sa platiti pensia de intretinere de la data la care vi s-a comunicat hotararea si ptr. a nu fi dat in judecata trebuie sa mergeti la servici unde o sa vi se opresca pe statul de plata cat aveti de plata.
Abandonul de famile subzista daca exisa reaua credinta , deci intentie directa , ca forma de vinovatie.
(daca exista o neplata pe cel putin 2 luni )
Din conduita mentionata de user nu rezulta aceasta intentie ! Daca veti plati , in cuantumul mentionat in hotararea judecatoreasca , lunar , pensia de intretinere , consider ca nu vor exista probleme....

IAr daca realitatea de fapt concreta se va schimba , va veti putea adresa , din nou , instantei de judecata , in vederea incuviintarii unui nou program de vizita....
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
hotararea cu privire la pensia de intretinere este executorie de la data pronuntarii . iar pentru a va actiona pe latura penala este necesar a fi indeplinita conditia prev de art 305 c.pen ca pensia sa nu fi fost platita cu rea credinta timp de doua luni de zile.

av zaharia f.
ZFCALIN a scris:

hotararea este executorie in ceea ce priveste pensia de intretinere de la data cand s-a pronuntat instanta de fond. iar pensia se plateste din momentul cand a fost introdusa cererea de divort.

in mod normal acum puteti sa-i faceti si plangere penala pentru 305 c.penal.

av zaharia f.
asta mi ati scris mie dl AVOCAT in discutia data executare oensie intretinere (fosta sotie) pina la urma de cind trebuie sa trimita acest om pensia? multumesc pt sfaturi
mentionez ca nu trimis nimic pina acum copilului si nu pt ca nu a putut .doamna av.stoica deci credeti ca a facuto din bunavointa timp de 2 ani?hotarirea de fond a fost pe 8 aprilie2008,suma1250ron,s-a modificat la 90ron( pt ca sia adus aminte ca mai are un copil in intretinere)la curtea de apel.daca nu avea rea credinta trimitea din 8.04 2008 si cite 50ron.cit despre programul de vizita ce a cerut la fond i s-a acordat,eu nu m-am opus,iar el la apel a venit cu o cerere pt un program mai lung.deci stimati avocati cu tot respectul si cu mi de scuze spunetine pina la urma de cind ar trebui sa trimita banii? ca sintem cam nedumeriti .va multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
Negru, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog,un raspuns si pentru mine! etudor etudor sentinta civila nr.......din 10 septembrie 2007,in final,hotaraste: majoreaza pensia de intrtinere lacare a fost obligat prin sentinta civilanr....din ... (vezi toată discuția)
Nu mai primesc pensia de intretinere a copilului,tatal a plecat in strainatate. corina-mardale corina-mardale In urma divortului acum 5 ani, s-a stabilit program de vizita la tata (un weekend la doua saptamani)si plata pensiei alimentare minorului (procent din salariul ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui ( custodie comuna ) BiscuSilviu BiscuSilviu Buna ziua In urma unei casnici din care a rezultat un minor , divortul a fost de comun acord urmand ca minorul sa ramana in grija mamei dar custodie comuna ... (vezi toată discuția)