avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui ( custodie comuna )
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui ( custodie comuna )

Buna ziua
In urma unei casnici din care a rezultat un minor , divortul a fost de comun acord urmand ca minorul sa ramana in grija mamei dar custodie comuna iar eu obligat la plata unei pensi pentru fetita . in urma divortului unde se specifica pe foaie clar custodie comuna si plata unei pensi lunare fiind definitiva si irevocabila . pana acum 6 luni am platit lunar pensia fetitei dar dupa aceea mi sa facut o poprire pe salariu de 50 la suta ajungand in inposibilitatea plati pensiei fetitei. Bani ramasi nu imi ajung mie si familiei care am intemeiato dupa divort unde am un copilasi mic. Fosta sotie a depus plangere la politie unde eu am fost si am explicat situatia in care sunt si am fost si la locul de munca sa le explic ca am o pensie de platit sa imi faca virarea banilor pentru pensie la fosta sotie pentru a evita aceste probleme dar au spus ca nu se ia in calcul acel document. Iar eu acum cei de la politie ma tot cheama la sediu sa platesc , sa ma inprumut sa platesc ca fac puscarie etc etc cu toate ca eu nu sunt de rea credina prin plata pensiei eu vreau doar sa faca poprire pe salariu pt pensie sa nu se ajunga la caz penal. Inafar de faptul acesta fosta sotie isi tot schimba domiciliu si fetita nu am mai vazuto de 2 ani si face in asa fel incat eu nu pot avea acces la minor si informatile despre copil si drepturile care le am cu privire la minor si relatia mea cu acesta . si in cazul in care plangerea ei merge mai departe ce se intampla ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:09, 8 Septembrie 2015
Puteti face contestatie la executare sau sa vb cu mama sa ceara unui executor executarea dvs silita.
Actionati intr-un fel ca sa nu ajungeti in instanta.
Daca aveti un program de vizita, puteti pune in executare hotararea. Mai puteti face plangere penala pt nerespectarea masurilor de incredintare.
Daca nu aveti stabilit un program de vizita, cereti in instanta stabilirea unuia.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Faceți o acțiune în instanță și solicitați reducerea pensiei, pe motiv că mai aveți un copil de întreținut. Privitor la plângerea penală, nu vă faceți griji, nu sunteți de rea credință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor eu-monyk eu-monyk buna seara,fostul sot nu mia platit pensia de intretinere de 17 luni,fetita avand 3 ani si nu a vazuto de mica,in cazu-l in care ar veni la programul de ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva!! nikolacry nikolacry Buna,ma numesc Nicoleta ,am o intrebare referitoare la custodia exclusiva,cam prin 2013 am avut actiune in instanta privind custodia fetitei mele,avocata mea ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- neplata pensie alina_20 alina_20 Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu ... (vezi toată discuția)