avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

buna seara,fostul sot nu mia platit pensia de intretinere de 17 luni,fetita avand 3 ani si nu a vazuto de mica,in cazu-l in care ar veni la programul de vizitare si nu ia-s da voie,ce consecinte ar fi?custodia fiind la mine si hot irevocabila.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:04, 23 Martie 2012
Daca nu are hotarare judecatoreasca nu ar fi nicio consecinta juridica.
Daca nici pensie nu a platit...
1.In situatia in care tatal are stabilit un program de vizita, iar dvs. ingraditi in mod repetat acestuia dreptul stabilit conform hotararii, tatal are posibilitatea sa formuleze impotriva dvs. o plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al. 2 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
2.In situatia in care tatal nu are un program stabilit pe cale judecatoresca , iar dvs. va opuneti ca acesta sa viziteze minorul, atunci acesta are posibilitatea sa solicite stabilirea unui program de vizita pe cale judecatoreasca.
3.Debitul restant constand in contravaloarea pensiei de intretinere in favoarea minorului, nu are legatura cu dreptul de vizita al minorului:
Pentru recuperarea acestui aveti posibilitatea :
-fie sa formulati o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al.1 lit c) abandonul de familie,
-fie sa va adresati unui executor judecatoresc, pentru punerea in executare a hotararii prin care tatal a fost obligat la plata acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Fostul concubin are de platit o suma de 178 lei pensie alimentara,care o plateste doar cand vrea(la el e rea vointa,deoarece lucreaza),daca el nu ... (vezi toată discuția)
Copilul minor floraresu floraresu am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters180853 ContSters180853 Am divortat ,iar copilul mi-a fost incredintat prin instanta mie dar cu dreptul tatalui la vizita de 2 ori pe luna .Eu m am mutat din oras iar el nu -l mai ... (vezi toată discuția)