avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit pe cladiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit pe cladiri

suntem 3frati beneficiari ai DL118DEPORTATI IN BARAGAN,iar parintii erau si ei,ei au decedat curind iar dupa ce am facut succesiunea am aflat ca trebuie sa platim impozit pe apartamentul parintilor,ma intreb de ce?daca suntem si noi beneficiari si ei au fost beneficiari de ce ar trebui platit impozitul?va multumesc si o zi superba va doresc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:44, 18 Aprilie 2010
Sunteti scutiti de impozitul anual pe proprietate.
Conform Codului Fiscal, la deschiderea succesiunii trebuie sa platiti impozit pe transferul proprietatii (1% din valoarea bunului, in cazul succesiunii).
Impozitul pe proprietate este colectat la bugetul local, cel pe transferul proprietatii de Ministerul de finante...
Trebuie sa depuneti la Compartimente de impozite si taxe din cadrul primariei pe langa declaratia de impozit pe cladiri si a documentelor din care rezulta ca va incadrati in categoria contribuabililor scutiti la plata impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ElenaBB ElenaBB Parintii mei au fost deportati in Baragan si beneficiari ai legii 18/1990 prin care sunt scutiti de plata impozitului pe o proprietate. Ei au decedat. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune ElenaBB ElenaBB Parintii mei au fost deportati in Baragan si deci au beneficiat de scutirea de impozit pe terenuri si cladiri conf. legii 18/1990. Eu sunt beneficiar al ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in timpul vietii lor, parintii mei mi-au facut contract ... vioricadiaconescu vioricadiaconescu Buna seara, In timpul vietii lor, parintii mei mi-au facut contract de donatie cu scutire de raport pentru apartamentul lor. Ei au decedat amandoi de multi ... (vezi toată discuția)