avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datornic decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datornic decedat

salut am o intrebare in cazul : in care o persoana a luat un credit si l-a folosit dar a decedat si nu a achitat ratele , nefacandu-se succesiune de mostenitorii "trebuie" sa achite datoria? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters70098 , utilizator 12:22, 18 Aprilie 2010
Buna ziua ! Odatra cu efectuarea succesiunii notariale ,mostenitorii vor prelua atat activul (bunurile ramase de pe urma defunctului ) cat si pasivul (datoriile defunctului) , societatea de la care a luat creditul putandu-se indrepta spre recuperarea sumelor de achitat de la mostenitori acestuia .
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Mostenitori vor plati datoria numai daca accepta succesiunea
nu ss-a facut succesiune au trecut peste 6 luni de la deces si am fost citatio in instanta se poate considera acceptare tacita?
Cel mai recomandabil ar fii acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar
multumesc

Alte discuții în legătură

Se mostenesc creantele de la parintele defunct...??? dragos32 dragos32 Buna seara, Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect: Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul bancar dupa moartea celui care l-a contractat? hingheru hingheru Am o intrebarare: un parinte a facut un credit de nevoi personale, creditul are asigurarea de viata obligatorie, parintele a decedat, copii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)