avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... venituri modeste si taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

venituri modeste si taxa judiciara de timbru

Va rog , o lamurire:
1. Cauza evaluabila in bani. Instanta de fond : TRIBUNALUL. RECLAMANTA plateste TAXA JUDICIARA DE TIMBRU la valoarea declarata . Pierde procesul si face APEL .
2. La CURTEA DE APEL , RECLAMANTA cere scutirea de TAXA JUDICIARA DE TIMBRU invocind veniturile modeste. Instanta accepta .
Cauza se judeca si RECLAMANTA pierde din nou .In motivarea sentintei INSTANTA obliga PARATA si la plata unei diferente din TAXA JUDICIARA DE TIMBRU considerind ca in PRIMA INSTANTA nu s-a calculat corect aceasta taxa , RECLAMANTA platind insuficient .
ACUM:
a. Daca nu face RECURS , mai plateste aceasta taxa ?
b. Daca face RECURS , cum si cind va trebui sa plateasca aceasta TAXA si
daca nu o plateste ce implicatii are acest lucru asupra judecarii
RECURSULUI ?
MENTIUNE : in PRIMA INSTANTA - TRIBUNAL , RECLAMANTA nu a cerut scutirea de taxa judiciara de timbru.

Va multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 21:50, 18 Aprilie 2010
1 Poate la prima intanta, reclamanta nu era in situatia de a nu/si permite financiar sa achite taxa judiciara.
2. daca in apel nu a avut posibilitate sa achite taxa judiciara, i s-a acordat ajutor public judiciar, in urma declaratiilor pe proprie raspundere si depunerea unor dovezi atasate cererii de ajutor.
3. Fiecare instanta, de fond sau nu , judeca o cauza, dupa ce se face dovada achitarii taxei judiciare de timbru, altfel, se anuleaza ca netimbrata.
4, daca nu face recurs, inseamna ca sentinta data in apel cu modificarile respective, ramane definitiva si trebuie respectate cele din dispozitiv.
5. Daca face recurs, se va astepta decizia data de instanta de recurs, care poate sa mentina sau nu, dispozitiile cu privire la taxa judiciara.
o da in debit la financiar pt taxa neplatita si stabilita pentru fond, in apel
orice hotarare judecatoresca , dupa ce ramane definitiva, se poate pune in executare prin executorul judecatoresc
Deci, daca in PRIMA INSTANTA s-a produs o greseala ( plata insuficienta a taxei de timbru ) fapt constatat de INSTANTA DE APEL , INSTANTA DE RECURS poate mentine aceasta greseala ? S-au analizeaza si ea acest aspect si procedeaza in consecinta ?
Daca INSTANTA DE RECURS impune aceasta plata si RECLAMANTA nu plateste se CONSIDERA RECURSUL pierdut ?
VA MULTUMESC INCA ODATA !
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
ioanandrei, utilizator
Se analizeaza / se verifica, daca aceasta gresala exista. In caz afirmativ, ea se retine bineinteles , de instanta de recurs.

Alte discuții în legătură

Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)
Rejudecare, lipsa timbraj, carmen_rusu carmen_rusu La fond mi s-a admis in parte actiunea, acordandu-se o suma egala cu reducerea pretului vanzarii, dar au fost respinse daunele interese pe motiv ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Taxã judiciarã - scutire in apel, solicitare plata in recurs hepennypacker80 hepennypacker80 Am făcut cerere de scutire a taxei judiciare de timbru şi mi s-a judecat cazul pe fond. În apel nu mi s-a solicitat nicio plată. În recurs la CAB ... (vezi toată discuția)