avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce reprezinta certificarea unor documente ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce reprezinta certificarea unor documente ?

Buna ziua!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 21:27, 13 Mai 2010
Inseamna stampilarea lor ca fiind conforme cu originalul!
B-)
Certificarea poate fi facuta de avocat , de institutia care a eliberat respectivele documente sau de notar prin copie legalizata!
B-)
In putine cuvinte certificarea insemna atestarea partilor, continutului si datei intocmirii unui inscris si se realizaeza de avocat in temeiul art 3 din Legea nr 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
Intre certificarea avocatiala si autentificarea notariala exista anumite similitudini dar si diferente importante.
dati mai multe detalii.
In principiu un document poate fi certificat, prin mentiunea emitatorului sau al unei autoritati indrituite, cu privire la autenticitatea, valabilitatea , conformitatea sau legalitatea acelui act , document.
Inseamna a confirma valabilitatea, autenticitatea unui anumit document .
Inseamna atestarea datei, continutului si identitatii partilor, conform prevederilor Legii 514/2003 a consilierilor juridici si Legii 51 /1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Aceasta se face prin aplicarea semnaturii si stampilei profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este o fapta penala sa oferim consultanta gdpr fara a fi avocati? Alex Barbosa Alex Barbosa Dupa cu spune si titlul, este o fapta penala sa ofer consultanta GDPR fara a fi avocat? DPO - poate fi doar un avocat? Eu asa inteleg din legea de mai jos - ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters130254 ContSters130254 Buna ziua, Am si eu o intrebare f ciudata care nu-mi da pace si anume... Poate un consilier juridic atesta acte juridice cu privire la identitatea ... (vezi toată discuția)
Datã certã ! ITD ITD va rog sa-mi spuna cineva care sunt documentele care pot fi incheiate de avocat,cu dată certă. gasesc undeva o lista cu acestea? va super multumesc ! (vezi toată discuția)