avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatie ciudata ...... cred eu ( a pr de divort )
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatie ciudata ...... cred eu ( a pr de divort )

buna ziua, ............... as avea si eu o intrebare ( desi nu cred ca are raspuns ... )
sunt implicata intr-un pr de divort, ajuns in stadiul de apel, pt ca paratului nu i-a convenit hotararea instantei de fond
probl e ca am avut termen acum 2 luni si instanta de apel nu a reusit inca sa redacteze cateva randuri si as vrea sa stiu si eu daca

exista o limita pt a redacta o hotarare ? sau astept pana se lamureste instanta cum s-o motiveze ? nu exista nici o lege care sa specifice un astfel de termen???

parerea mea e ca dl jud , emotionat de situatia nu tocmai roz a paratului, s-a grabit sa schimbe culpa, fara sa citeasca dosarul si acum nu mai e in stare sa motiveze schimbarea ...... pe care de altfel o astept si eu cu nerabdare sa vad din ce motive a considerat ca prim instanta a gresit ...... aceasta asteptare imi strica ai alte socoteli legate strict de acte personale.

va multumesc pt orice raspuns imi puteti da
Cel mai recent răspuns: c_ia , utilizator 13:38, 30 Aprilie 2010
Depuneti o cerere de redactare a hotararii.
Termenul prevazut de lege este de 30 de zile.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu am inteles care este intrebarea.
Problema este ca nu s-a redactat inca decizia?
Nu ne-ati spus daca a ramas in pronuntare, sau mai aveti si alt termen.
Ce anume a hotarat instanta de fond si ce vrea sa schimbe sotul prin apel?
Sa stiti ca totusi judecatorii nu se emotioneaza prea usor la problemele partilor.
intrebarea era daca exista o lege care sa limiteze aceasta asteptare pt ca au trecut 2 luni de la termenul de apel ( 10 februarie ) ?
m-am interesat la condica si schimba din culpa exclusiva in culpa comuna ( deci s-a pronuntat imediat ) restul hotararii ramane cum a decis de instanta de fond, ultima verificare la arhiva am facut-o acum 2 zile.
asa am crezut si eu ca nu se emotioneaza ...... dar cand exista un martor care a fost prezent la diverse discutii, si dovezi de combatere a tuturor minciunilor lui, dovezi din care se vede ca nu face decat sa ma hartuiasca fara a dovedi ceva din ce spune, si tutusi jud da foarte repede rezolutia de schimbare dar dureaza atat de mult sa redacteze cateva randuri .... eu personal incep sa-mi pun intrebari, mai ales ca paratul nu lucreaza.
am depus cererea de divort in 2008, si in ciuda probl nu a dorit sa mergem de comun acord, a preferat circul si amanarile, si a depus inclusiv o cerere de partaj a bunurilor mele ( unele achizitionate inainte de a-l cunoaste macar ) si ale bunurilor parintilor mei
Cererea de partaj este constituita in cadrul procesului de divort, sau separat?
Altfel, nu vad cu ce va deranjaza ca s-a schimbat desfacerea casatoriei din culpa exclusiva in culpa comuna.
Doar vroiati sa divortati, nu?Mai conteaza motivul, sau pentru palmares?Ati scapat si gata, vedeti cum ramane cu partajul, nu poate cere impartirea bunurilor dv. dobandite inainte de casatorie, care sunt bunuri proprii.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Din moment ce nu avem bunuri comune, bineinteles ca cererea de partaj este separata de cea de divort, eu nu aveam de ce sa fac o astfel de cerere. A fost facuta separat de el.
Ma deranjeaza ca s-a dat foarte usor rezolutia de schimbare desi toti cunoscutii care stiu situatia ( chiar si cei care au studii de drept ) au zis ca este imposibil sa apara modificari la apel si totusi imposibilul s-a produs.
Ma deranjeaza ca dupa 2 luni si ceva inca nu s-a redactat daca tot nu e mare lucru
Ma deranjeaza ca s-a produs acest "imposbil" pt ca la fel e si la partaj, e "imposibil" sa ma trezesc cu vreo surpriza pt ca am acte de proprietate, ce nu pot dovedi sunt chestii minore ( cateva bijuterii primite de mai bine de 10 ani, ca am intrat la liceu, la majorat, sau mai stiu eu cu ce alte ocazii ) si ma pot trezi ca trebuie sa-i dau lui jumatate din valoarea lor pt ca nu le pot dovedi, sau ca am platit o asigurare la masina cat am fost casatorita si poate instanta considera ca trebuie sa-i dau si lui jumatate. Veti spune ca este imposibil, asa sper si eu, dar nu sper prea mult. E vb doar de o teama creata in legatura cu procesele. Daca instanta de fond ar fi hotarat culpa comuna, eu nu as fi mers mai departe, pt ca fiecare termen ma afecteaza.
Ma deranjeaza ca inca nu se poate spune ca am scapat pt ca desi nu poate cere impartirea bunurilor mele a facut deja acest lucru, a cerut impartirea lor.
Nu cred ca are rost sa vb de palmares, al lui e bogat si nu a fost suportat mai mult de 2 ani, cu tot cu procesele de divort in care a mai fost implicat. Acum e prima data cand face 3 ani, dar mai mult de jumatate din aceasta perioada apartine procesului de divort.
Daca urmatoare intrebare e de ce m-am casatorit .... nu i-am cunoscut acest palmares, am aflat prea tarziu cu cine am de-a face, si nu pt ca mi-ar fi spus el ceva. Deci nu tine de orgoliu supararea ca s-a schimbat culpa, este doar teama in legatura cu ce mai urmeaza.

Alte discuții în legătură

Cost proces divort copil minor si partaj-bucuresti crinamara crinamara Imi puteti spune care sunt costurile (aproximativ) unui divort cu copil minor si partaj, fara complicatii (infidelitate, parasirea domiciluilui de catre sot, ... (vezi toată discuția)
Despre divort betina betina sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :( nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna oanacon oanacon as vrea sa stiu ca daca accept divortul din culpa comuna,cu toate ca nu sunt eu cea care a inselat,daca prin intelegere cu fostul sot pot aajunge la un acord ... (vezi toată discuția)