avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 locuri de munca

pot avea 2 locuri de munca cu norma intreaga?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:10, 19 Aprilie 2010
Legea nu interzice asta, asa ca daca timpul si sanatatea va permite se poate, nu e nimc ilegal.
Legea nu interzice asta

Cred ca interzice daca avem in vedere ca tot legea impune un timp de odihna intre doua zile de munca:
Art. 131. - (1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.

sau

Art.112 (2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

Cum comentati aceste articcole fata de o zi de munca de 16 ore (asta in cazul ca salariatul este unul corect si nu un "descurcaret")
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
avand in vedere ca nu se face referire la 2 c.i.m-uri in lege ... poate ca " nu distinge" !
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea - art.35 alin.1 C.mun.

Cumulul de funcţii reglementat de Codul muncii presupune existenţa mai multor contracte de muncă, indiferent de tipul lor.
In concluzie pot avea 4 cim-uri cu 8 ore cu conditia sa-mi declar functia de baza la unul din ele. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar maxim contracte pt. un angajat drugalili drugalili Buna ziua, Sunt angajata cu contract fulltime la o companie, cu carte de munca. Mai am un contract de 2 ore la alta firma. Cate alte contracte de munca pot ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii!! ContSters9917 ContSters9917 Am o intrebare Un salariat poate avea la acelasi angajator 2 sau mai multe contracte individuale de munca avand functii diferite si beneficiind de salariul ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii - cumul de functii algal13 algal13 buna ziua.va rog sa imi clarificati si mie o problema vis a vis de noul cod al muncii - o persoana are dreptul sa figureze ca angajat in doua locuri cu cate 8 ... (vezi toată discuția)