avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numar maxim contracte pt. un angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numar maxim contracte pt. un angajat

Buna ziua,

Sunt angajata cu contract fulltime la o companie, cu carte de munca. Mai am un contract de 2 ore la alta firma. Cate alte contracte de munca pot avea, fiecare cu alta firma? Pot avea inca un contract de 8 ore cu alta firma?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: nicoletacialacu , utilizator 19:32, 1 Septembrie 2009
1. Legea nu precizeaza un numar maxim de CIM.
2. Important este:
- sa se retina si vireze impozitul si contributiile legale;
- salariatul sa poata face fata tuturor contractelor pe care le-a semnat;
- sa anunte la toti angajatorii unde are locul de munca de baza.
3. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
(3) Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.
tudorvaleriu a scris:

- salariatul sa poata face fata tuturor contractelor pe care le-a semnat;

Ce vrea sa insemne mai exact?De ce intreb?,am asistat la un control ITM,in urma caruia,al 2-lea angajator al persoanei care mai avea un CIM pe 8 ore la o firma de paza, a fost,,obligat'' sa-i modifice CIM cu un act aditional prin care s-a modificat de la 6 la 4 ore,pe motiv ca nu e legal sa cumulezi un CIM de 8 cu unul de 6...in optiunea inspectorului doar 4 ore erau maxim admise.Nu a motivat legal acest fapt si nici nu aveam vreo intentie de a ne ,,supara reciproc''. Deci...sunt curios,este vreo reglementare legala in acest sens sau nu?CMuncii nu prevede.
1. Prin "a face fata" inteleg sa aiba timpul necesar sa se deplaseze de la un loc de munca la altul, fara sa sufere admonestari de la angajator, si sa fie sanatos fizic si psihic pentru a indeplini sarcinile mai multor job-uri, pentru ca nu este la indemana oricui sa aiba mai multe locuri de munca.
2. ITM nu are baza legala pentru a interzice asa ceva. Exista art.131 in Codul muncii care spune ca salariatii au dreptul (deci nu este imperativ, obligatoriu, daca ei accepta altfel), intre doua zile de munca, la un repaus de minim 12 ore, dar asta este valabil pentru un CIM nu pentru doua sau mai multe.
Si cum functionarilor de la ITM le place sa aiba dreptate si cand nu au, cei mai slabi de inger fac asa cum vor ei.
Iata ce spune Codul muncii:

Art. 131. - (1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
(2) Prin excepţie, în cazul muncii în schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore între schimburi.

Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna seara.
Referitor la acest subiect ,as vrea sa va intreb un lucru ,si anume daca in cazul unei persoane in aceasta situatie,cu doua CIM de opt ore fiecare,la anul viitor cand se elibereaza fisa fiscala pe acest an si se vede ca acea persoana a avut doua CIM de opt ore fiecare,este posibil sa se primeasca o amenda ptr acea persoana care a incheiat acele doua CIM.
Eu asta am auzit ,ca s-ar plati o amenda ptr ca se depaseste timpul de lucru de 14 ore pe zi,chiar daca aceste 14 ore sunt la doi angajatori diferiti.
Este adevarat acest lucru?
Va multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod al muncii - cumul de functii algal13 algal13 buna ziua.va rog sa imi clarificati si mie o problema vis a vis de noul cod al muncii - o persoana are dreptul sa figureze ca angajat in doua locuri cu cate 8 ... (vezi toată discuția)
Posibila amenda nicoletacialacu nicoletacialacu Buna ziua. Referitor la subiectul cu nr maxim de CIM,este adevarat ca o persoana care detine doua CIM de opt ore fiecare,la eliberarea fisei fiscale in anul ... (vezi toată discuția)
Program de lucru abuziv dry dry va rog sa-mi spuneti ce se poate face daca: -de 6 saptamini lucrez cu echipa mea (6pers. din 70), doar in schimb de dupamasa(h:13-21). -in aceasta saptamina: ... (vezi toată discuția)