avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent lege concubinaj.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent lege concubinaj.

As dori sa stiu si eu daca mama are drepturi ca urmas dupa tata in conditiile in care ei stau impreuna de 32 ani dar nu s-au casatorit, in special daca mama poate beneficia de jumatate din pensia lui tata si daca da ce demersuri trebuiesc facute. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:23, 19 Aprilie 2010
Buna seara!
Din pacate, nefiind casatoriti, nu poate beneficia de drepturile conferite de lege sotului supravietuitor.
Va multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare. Daca se casatoresc tata ar mai trebui sa traiasca inca 5 ani ca mama sa-l poata mosteni sau din prima zi de casatorie il poate mosteni?
Va multumesc.
Daca se casatoresc va avea calitatea de sot supravietuitor inca din secunda urmatoare din care se semneaza actele la starea civila.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru mama care a trait in concubinaj cu tata Bibiaurica Bibiaurica Mama a trait cu tata 35 de ani in concubinaj,au avut 4 copii.Tata a murit si a avut pensie de boala.Mama are 60 de ani si doar cativa ani de lucru cu carte de ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile in casatorie? cucugeorge cucugeorge Buna ziua. Sunt un fiu de un tata care sa recasatorit la 60 de ani,dar doar prin biserica,nu si la primarie. Tata e despartit legal de mama,si deja au facut ... (vezi toată discuția)
Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)