avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical neplatit

Am o prietena care e in concediu medical de 2 luni si lucreaza la iun patron care nu vrea sa ii plateasca concediul medical .E intr-o situatei neplacuta pt ca e intradevar bolnava si nu are bani nici macar sa isi cumpere medicamentele pe care trebuie sa le cumpere .Ce ar trebui sa faca sau la cine ar trebui sa mearga ca sa rezolve problema.Chiar nu este o lege si pt patronii astia care nu vrea sa plateasca concedii ? Daca puteti ca imi da-ti un sfat va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:14, 19 Aprilie 2010
Sugerez sa se adreseze ITM si CJAS. Daca nu reolva atunci solicita plata dreptului in instanta.
OUG 158/2005
Art.47
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;
b) calculul si plata eronata a indemnizatiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale in vigoare.
ART. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele de control ale CNAS si ale caselor de asigurari de sanatate.
pneagu a scris:

Sugerez sa se adreseze ITM si CJAS. Daca nu reolva atunci solicita plata dreptului in instanta.

NU cred ca ITM-ul are o asemenea competenta ...cel mai bine este sa se adreseze Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.
Total de acord @freeelis, m-am gandit la rolul lor in verificarea relatiilor de munca dintre angajator si angajat, constatrea si sanctionarea faptelor ce contravin legilor. Si indemniziatia medicala este tot un drept rezultat din desfasurarea raporturilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical zoltan19 zoltan19 patronul nu vrea sa ami plateasca concediul medical de 7 saptamani.miam rupt picorul la munca.ce pot face an acest caz? (vezi toată discuția)
Concediu medical - neluat in seama ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,este vanzatoare la un magazin privat. Datorita efortului depus in cadrul serviciului (ridica lazi cu bauturi,cu alimente,etc.) s-a ... (vezi toată discuția)
Certificat medical Gabi95 Gabi95 Bună ziua, băiatul meu a avut mâna ruptă, şi bineţeles că a avut medical . Când a întrebat la servici când i se plăteşte i s-a spus că o să-i ... (vezi toată discuția)