avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale informatii infiintare ii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

informatii infiintare ii

as dori sa inteleg de ce este nevoie sa ai calificare pt infiintarea unei intreprinderi individuale? daca am dreptul sa angajez persoane atunci angajez una pe fiecare domeniu care doresc sa activez. Nu vad de ce aberatia de a nu putea deschide decit dac esti cu calificare in anumit domeniu. Dar cei care au avut PF si trec acum la Intrep. ind. in legislatie spune ca nu le trebuie decit completarea unei cereri. Nu ar trebui sa le ceara si lor atestat sau calificare in domeniul respectiv? Cum vine asta cei care au functinat nu le trebuie desi isi schimba statutul iar cei care se infiinteaza acum le trebuie. Daca urmez acum niste cursuri si mi se elibereaza o adeverinta precum ca urmez aceste cursuri pot deschide o Intrep. Indiv.? Cursurile ce le urmez trebuiesc sa fie avizate de Ministerul munci si protectiei sociale?
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 08:16, 19 Aprilie 2010
Activitatea pe care o desfasoara trebuie sa fie autorizata. Intreprinzatorul va angaja personal calificat pentru activitati ce necesita calificare.

OG 44/2008:Art. 24. - Pentru organizarea şi exploatarea întreprinderii sale, întreprinzătorul persoană fizică, în calitate de angajator persoană fizică, poate angaja terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legii, şi poate colabora cu alte PFA, cu alţi întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni.
Printre conditiile de a infiinta o II se numara si aceea de a avea calificare in domeniul in care veti activa. Asta nu se poate comenta, intrucat este prevazut de lege, ca o conditie de baza pentru infiintare II. Daca doriti sa va desfasurati activitatea in mai multe domenii, va puteti infiinta cate II doriti, dar trebuie sa aveti pentru fiecare dovada calificarii. Evident ca acele cursuri trebuie sa fie acreditate de Ministerul Educatiei.
Daca vi se pare incomod si nu puteti obtine acele calificari, nu vad de ce nu va faceti un SRL, unde nu aveti nevoie de acte de studii si puteti trece la activitati majoritatea codurilor CAEN.
Cat priveste preschimbarea PF in PFA sau II, cei care se incadreaza in aceasta categorie, au obtinut autorizatiile de functionare tot in baza unei calificari. Preschimbarea nu presupune depunerea intregii documentatii solicitata la infiintare. Se presupune ca acele documente de studii au fost depuse la infiintare si nu mai este nevoie de depunerea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Srl sau intrep. individuala ContSters205308 ContSters205308 Contabilul cu care m-am vazut azi pt. a vb. in vederea unei colaborari pt. srl-ul care trebuie sa i-mi iasa zilele acestea, mi-a sugerat sa deschid o intrep. ... (vezi toată discuția)
Vechimea ca si gestionar depozit echivaleaza cu cea de lucrator comercial? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca vechimea pe postul de gestionar depozit echivaleaza cu cea de lucrator comercial, pentru ca doresc sa infiintez o ... (vezi toată discuția)