avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... tot forfetarul....
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

tot forfetarul....

Am o nelamurire, a aparut OUG 22 DIN 2010, care, din cate am inteles se aplica unor noi activitati. Intrebarea mea e cum ramane cu plata forfetarului pentru activitatile neprevazute in aceasta OUG, de exemplu in cazul meu la activitate de constructii. Unde este prevazut acest lucru?
Cel mai recent răspuns: vasi49 , utilizator 22:25, 19 Aprilie 2010
OUG 22/2010 nu a aprobat noi activitati referitoare la impozitul forfetar, ci face precizari cu privire la plata impozitului minim pe trim. I-III 2010.
Pai si atunci se aplica si in cazul firmei mele? Cum? Va rog lamuriti-ma!
nu interpretez eu bine Codul fiscal ART. 18 Impozit minim?

(1) Contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, şi în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru activităţile prevăzute în acest articol este mai mic decât 5% din veniturile respective sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri înregistrate.

Impozitul forfetar nu a fost inca introdus (este inca o intentie). In anul 2010, raman aplicabile dispozitiile cu privire la impozitul minim (ca si in anul 2009). In situatia dvs.(activitate de constructii), in cazul in care la nivelul unui trimestru (trim.I-III) inregistrati un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim corespunzator sau pierdere fiscala, datorati impozit minim stabilit in functie de transa de venit la care va incadarati.
Exceptiile privind aplicabilitatea impozitului minim sunt prevăzute la art.18 , alin.(2) din Codul fiscal-contribuabilii de la art.13 lit.c-e din Codul fiscal, asociatii, fundatii care devin platitoare de impozit pe profit ca urmare a depasirii plafonului de scutire, pct.11 indice 5 din Normele la Codul fiscal (HG44/2004) - societati infiintate in cursul anului, societati care si-au inregistrat inactivitatea temporara la ORC etc .
si anul acesta se va plati ca in 2009.cat ati platit in trim.4 2009 veti plati acum ,ultima zi fiind 25.04.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe profit lucky_33 lucky_33 Buna ziua, cine ma poate ajuta si pe mine ? -am o firma si are activitate de discoteca si comert cu amanuntul in magazin. -conform codului fiscal din ... (vezi toată discuția)
Impozit micro in 2010 expro expro am urmatorul caz: o micro a platit in 2009 asa: trim I 2009 -imp. micro. 819 ron trim II 2009-imp. micro.- apr. si -277 ... (vezi toată discuția)
Srl-ul poate fi scutit de impozit forfetar in functie de obiectul de activitate ? LuchianSeb LuchianSeb Conform OUG 34/2009, Art. 18. - (1) Contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor ... (vezi toată discuția)