avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime neintrerupta in aceeasi unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime neintrerupta in aceeasi unitate

Buna ziua,
Am lucrat intr-o firma timp de 10 ani dupa care am plecat in 10.09.2000 prin transfer in interes de serviciu la o alta firma din acelasi sistem de unde m-am intors inapoi in firma initiala in data de 15.05.2003. Transferul in interesul de serviciu reglementat de L1/1970 art 8 lit a si art 11, imi asigura mentinerea vechimii neintrerupte in aceeasi unitate, insa la revenire in unitatea initiala de unde am plecat, mi s-a spus ca legea 1/1970 nu mai e in vigoare si mi s-a stabilit vechimea neintrerupta in aceeasi unitate, de la data revenirii 15.05.2003, ignorand ceilalti 13 ani lucrati in acelasi sistem. Intrebarea mea este daca dreptul dat de legea 1/1970 , care la data plecarii mele era in vigoare, imi mentine continuitatea vechimii neintrerupte in munca in unitate.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 20 Aprilie 2010
legea 1/ 70 e intr-adevar abrogata...Transfer nu mai exista.Nu inteleg la ce va folosesete continuitatea in munca la aceeasi unitate, cand, in legislatia actuala termenul a proape ca adisparut
imi foloseste la acordarea sporului de fidelitate
este vorba de un drept castigat la plecare si acordat de legea 1/1970 , mentinerea vechimii neintrerupte in munca in aceeasi unitate, care la data plecarii mele era in vigoare.
Dupa abrogarea legii,a disparut conceptul de" vechime neintrerupta",acum ceea ce conteaza pt. stabilirea unor drepturi si indeplinirea unor conditii la incadrare si promovare este" vechimea in specialitatea studiilor absolvite","vechimea in specialitatea postului".Pana si notiunea de "vechime in munca" a fost inlocuita cu cea de "stagiu de cotizare"atunci cand ne raportam la stabilirea unor drepturi de asigurari sociale(somaj,pensie,sanatate).Vechimea in munca se foloseste la stabilirea unui eventual spor de vechime,daca acest drept se acorda in unitatea respectiva.
Concluzionand,NU SUNTETI AFECTAT CU NIMIC!
Daca e vorba despre sp. de fidelitate,se va lua in calcul vechimea totala la locul de munca respectiv,prin insumarea perioadelor in care ati prestat la respectivul angajator.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
ContSters136493, utilizator
cred ca nu am fost eu destul de explicita
vechimea neintrerupta in aceasi unitate, iti da dreptul la fidelizare in anumite firme, prin sporul de vechime neintrerupta
acest spor l-am primit, insa mi-a fost sistat la revenirea in unitatea din care am plecat
deci sunt cam afectata B-)
atunci vi se calculeaza pana raportat pana la momentul abrogarii Legii...

Alte discuții în legătură

Dreptul la sporul de fidelitate gabitza99 gabitza99 Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu sporul de fidelitate. In C.C.M este prevazut faptul ca peste o vechime neintrerupta in unitate de peste 25 ani ... (vezi toată discuția)
Spor de fideltate sanda seimann sanda seimann Referitor la \"spor de fidelitate pentru o vechim,e ce se va stabili la nivel de contract colectiv de munc[ pe unitate, dar nu mai putin de 10 ani\" - daca ... (vezi toată discuția)
Continuitate ptr acordarea sporului de fidelitate colibri colibri Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. In cazul institutiilor de cultura se da un spor de fidelitate incepand din data de 08 Februarie 2006 .Este ... (vezi toată discuția)