Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu sporul de fidelitate. In C.C.M este prevazut faptul ca peste o vechime neintrerupta in unitate de peste 25 ani salariatii au dreptul la un spor de fidelitate de 5% din salariul de baza.
Am lucrat 25 de ani neintrerupti in unitate, dupa care prin demisie am plecat la alt angajator. Dupa un an am revenit, mai pot beneficia de cei 5 % pentru cei 25 de ani impliniti anterior plecarii?
Va multumesc mult.
In momentul cand te-ai angajat din nou ai alt contract de munca, alt numar de marca, practic o iei de la zero.
Ma indoiesc ca vei primi acest spor de fidelitate in conditiile in care acum un an ai hotarat sa pleci in alta parte.
Sporul de fideliatate nu este reglementat de nici un act juridic.Ramane doar la latitudinea angajatorului daca se acorda sau nu printr-un act aditional la CIM/CCM.Daca mai aveti o copie dupa acel act aditional in care s-a convenit acordarea acestui spor puteti sa verificati conditiile de acordare.Daca se mentioneaza o anumita vechimeneintrerupta in munca in cadrul aceleasi unitati sau doar o anumita vechime in cadrul aceleasi unitati?Este o chestiune de nuanta....
Poate asa sa aveti o sansa sa atacati....;)
Intradevar, modul si conditiile de acordare a acestui spor sunt definite doar de catre angajator, in actul in care a fcaut reglementarea lui.
Acolo trebuie sa citi cu atentie si eventual apoi sa faceti o cerer angajatorului daca veti considera ca va incadrati in conditiile de acordare a sporului de fidelitate.
Spor fidelitate
zoe_ctb
Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani.
Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)