avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratii TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratii TVA

Buna ziua,

Sunt in curs de inregistrare pentru TVA. Am depus declaratia 070: trecere la TVA prin optiune. Am un contract cu o firma din UE. Prestez servicii la sediul unui client din Belgia. Trebuie sa mai depun vreo declaratie legata de prestarea de servicii intracomunitare (092) ?

Pentru TVA poate ma puteti ajuta sa clarific ce trebuie sa fac. Am inteles ca trebuie sa depun lunar (este corect? sau trimestrial?) doua declaratii: 300 si 394 (sau 390?). 300 pentru TVA intern - pentru mine sumele vor fi zero pentru ca nu am nici un contract intern, singurul meu contract este cu strainatatea. In declaratia 394 voi declara sumele facturate.
Este corect?
Cel mai recent răspuns: codew , utilizator 19:29, 19 Aprilie 2010
Din prezentarea dvs. rezulta ca sunteti persoana fizica autorizata (nu in mod explicit, ci implicit, avand in vedere tipul declaratiei de inregistrare utilizata 070).
Nu aveti alta obliagtie in ceea ce priveste inregistrarea.

Din datele prezentate, nu se poate identifica perioada fiscala. Aveti in vedere art.156, indice 1 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal.
Perioada fiscala este luna calendaristica cu exceptiile prevazute la art.156 indice 1 din Codul fiscal. Perioada fiscală este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabilă care nu a depăşit plafonul de 100.000, cu excepţia situaţiei în care persoana impozabilă a efectuat în cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achiziţii intracomunitare de bunuri.
Aveti obligatia depunerii formularelor: 300 (trimestrial sau lunar, 25 a lunii urmatoare celei de raportare, in functie de perioada fiscala corespunzatoare situatiei dvs.), 390 ( lunar, 15 a lunii urmatoare celei de raportare) si 394 (numai pentru prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional)
Decontul de TVA il veti depune trimestrial. Lunar depun societatile care fac achizitii intracomunitare de bunuri.
Imi cer scuze. Cum am postat un alt mesaj aici pe forum am uitat sa mentionez din nou ca sunt intreprindere individuala - norma fixa de venit. Deci este suficienta declaratia 070 sect 1.7. inregistrare prin optiune pentru aplicarea regimului normal de tva. Intreb de toate declaratiile pentru ca am aflat de-abia de curand ca sunt obligat sa obtin cod de tva incepand cu 2010 inaintea prestarii serviciilor intracomunitare si mi-e teama ca sunt si alte lucruri pe care nu le stiu...

Pentru declaratia 390 - nu stiu ce sa aleg L - Livrari intracomunitare sau P-Prestari intracomunitare de servicii? Cred ca P avand in vedere ca prestez servicii la sediul firmei cu care am contract in Belgia. Dar e posibil pe viitor sa prestez servicii in alte tari la sediul altor clienti - contractul meu fiind intotdeauna cu firma din Belgia. In cazul acesta ar trebui sa aleg T-Livrari in cadrul unei operatiuni triunghiulare?
La Baza Impozabila trec suma facturata? chiar daca TVA este zero? Se specifica undeva asta in decl 390?

Multumesc pentru clarificari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decla 394 lylyan lylyan Daca societatea depune decont de TVA trimestrial, decl 394 o voi depune lunar sau trimestrial? multumesc (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale pe anul 2010 pentru pfa snow_white snow_white Va rog frumos sa imi spuneti care sunt obligatiile fiscale pentru PFA pe anul 2010. Ce declaratii trebuie depuse, ce taxe trebuie platite si pana la ce data? ... (vezi toată discuția)