avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract prestari servicii - exclusivitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract prestari servicii - exclusivitate

Buna ziua,

Intentionez sa inchei cu scoli contracte pentru prestari servicii foto, mai exact pentru realizarea de albume pt. sfarsitul anului.

Am specificat la obligatia beneficiarului sa nu apeleze la alt prestator.

Considerand ca acesta vrea sa respecte contractul, parintii dintr-o pot sa nu respecte si sa apeleze la serviciile altcuiva?

In acest caz cine este tras la raspundere pentru nerespectarea contractului, sau cum pot face astfel incat sa dispara aceasta problema?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:56, 22 Aprilie 2010
Cel cu care ati incheiat contractul nu poate apela la alt prestator, dar toti ceilalti pot. Adica, daca ati incheiat contractul cu o scoala, scoala respectiva nu are dreptul de a se adresa unui alt prestator, dar daca toti parintii a copiilor dintr-o anumita clasa sunt de acord, ei pot sa apeleze la un alt prestator, fiindca dansii nu s-au obligat la nimic.

Daca se intampla asa cum am descris in alineatul precedent, nu se pune problema nerespectarii contractului, fiindca scoala si nu parintii s-au obligat.
Clauza pe care Dvs. intentionati sa o introduceti in cuprinsul contractului este nelegala, intrucat contravine Legii concurentei nr. 21/1996 cu completarile si modificarile la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte servicii foto instituții învățământ RobertChabal RobertChabal Bună seara, Vă deranjez în calitate de fotograf profesionist, nelămurit de legile din România, atât în materie de prestări servicii cât și ale ... (vezi toată discuția)
Contracte servicii foto instituții învățământ RobertChabal RobertChabal Bună seara, Vă deranjez în calitate de fotograf profesionist, nelămurit de legile din România, atât în materie de prestări servicii cât și ale ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare laborator limbi straine minanika minanika Am avut un proiect in cadrul caruia am obtinut diverse finantari de la persoane cunoscute. initial am convenit printr-un contract de mana ca ma oblig sa ii ... (vezi toată discuția)