avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Drepturi in baza Contractului Colectiv de Munca?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Drepturi in baza Contractului Colectiv de Munca?

Vreau sa stiu daca putem acorda drepturi salariale (ex. la nasterea unui copil salariatul beneficiaza de un salariu de baza) in baza CCM acum fiind in vigoare Legea 330/2009 si OUG 1/2010.Este legal sa facem asta?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:57, 19 Aprilie 2010
Nu. Legea 330/2009 spune clar la art. 1 alin. 2 ca este singura lege care poate stabili drepturi salariale pentru personalul bugetar. Mai mult decat atat, Ordinul 32/2010 spune ca in anul 2010 nu se acorda drepturi salariale stabilite prin CCM, (decat cele stabilite prin legi/HG - probabil inca in vigoare dupa aparitia legii 330) iar OUG 1/2010 ca nu se iau in considerare drepturi salariale stabilite prin CCM care exced prevederile legii 330/2009. Parerea mea este ca mai bine nu riscati: la un control al Curtii de Conturi, este posibil sa vi se ceara sa dati banii inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri stabilite prin ccm liviu1978 liviu1978 buna ziua , am si eu o intrebare: o [b]insitutie publica finantata integral din venituri proprii [/b]poate acorda pein CCM sporuri si premii pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate contract colectiv de munca ContSters70098 ContSters70098 O intrebare, va rog, la care nu mai stiu ce raspuns sa am! In situatia in care intr-un contract colectiv de munca la nivelul unui grup de unitati s-au ... (vezi toată discuția)
Acordare sporuri Lupes Fenina Lupes Fenina As dori sa stiu daca se mai acorda sporul de biblioteca, conform Hotararii Nr.3/25 iunie 2009 ?! Multumesc! (vezi toată discuția)