avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Santiuni disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Santiuni disciplinare

Seful meu se afla la vanatoare de abateri. Dupa ce am primito convocare pt o abatere de care nu sunt vinovata si la care treb sa ma prezint maine, astazi am mai primit o alta convocare pt alta abatere, referitor la cum am operat ceva in calculator desi i-am explicat ca eroarea resp a aparut ca urmare a unei probleme aparute in program de care nu sunt raspunzatoare si care oricum nu a avut nici o consecinta neplacuta. Am inteles ca asa are de gand sa procedeze pt orice mica neclaritate care se iveste, ca sa adune cat mai multe abateri si sa aplice legea - asa a spus el. Acum a mai aparut problema si cu fisa postului daca ati citit mesajele de mai sus si ma gandesc ca vrea sa imi trimita si a 3a convocare pt cercetarea disciplinara si in acest sens. Ce pot sa fac? Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: mariuca4 , utilizator 15:59, 19 Aprilie 2010
din pacate pt dv., decizia angajatorului de a convoca salariatul este unilaterala. si tot unilaterala este si decizia de sanctionare. nu il puteti opri pe sef sa faca chestiile astea. daca va sanctioneaza, nu aveti decat calea justitiei, cu o contestatiei impotriva deciziei de sanctionare.
Dar daca vreau sa imi dau demisia mai poate face ceva? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referat indisciplinar angajat papic papic Am un angajat cu probleme, care a facut abatere disciplinara in urma cu 2 luni, nu a efectuat anumite atributiuni primite de la un superior.Dupa ce a trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Cine poate face parte din comisia de cercetare disciplinara a ... cyan cyan Cine poate face parte din comisia de cercetare disciplinara a salariatilor? Este legal ca din comisia de cercetare disciplinara sa faca parte seful direct ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mariuca4 mariuca4 Am fost la convocare vederea efectuarii cercetarii disciplinare iar acolo comisia era formata doar din seful meu. M-a pus sa raspund la un chestionar pe care ... (vezi toată discuția)