Emilika40 a scris:
Nu știu de ce vi se pare absurd ca aplicarea sancțiunilor să fie doar un drept, nu și o obligație a angajatorilor.
Mi se pare absurd deoarece nu are rost sa mai faci cercetari disciplinare si sa aplici sanctiuni!
Tot asa ar insemna ca in codul penal sau in codul rutier sa fie prevazute sanctiuni pentru comiterea de infractiuni sau contraventii probate si sa nu se aplice sanctiuni pe motiv ca nu exista obligativitatea sa fie pedepsite.
Din punctul meu de vedere asta deschide calea anarhiei in societate, poate spun vorbe aiurea dar atat timp cat faptele dovedite nu sunt pedepsite atunci oricine poate savarsi o fapta cu certitudinea ca nu va fi pedepsit.
Poti sa comiti o crima si sa consideri apoi in cazul in care esti pedepsit ca judecatorul nu era obligat sa te pedepseasca si s-a comis un abuz impotriva ta.
Este absurd sa nu existe obligativitatea pedepsirii faptelor savarsite in cunostinta de cauza.
dar altfel eu una nu văd o problemă în a încerca întâi alte metode pentru a potoli angajații.
Si care ar fi aceste "alte metode" pentru a potoli angajatii?
Vorba buna, "mai baiete nu mai bea", "nu e frumos ce ai facut", "data viitoare vei fi avansat sef", "uite 10 lei, du-te si bea 2 beri cu prietenii" sau "maine te scoatem in fata unitatii sa te facem de ocara", etc. etc.?
Care ar mai fi alta metoda de potolire?
Angajatorul care nu isi sanctioneaza salariatii pentru savarsirea de abateri isi merita soarta iar pentru aplicarea de sanctiuni abuzive salariatul are dreptul si nu obligatia sa il actioneze in instanta.
@Cornel Vasile, merci beaucoup!