avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este suprafata min. pt. constructia unei case???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este suprafata min. pt. constructia unei case???

Va salut pe toti cei de pe forum!
Am o problema si nu stiu cum sa fac. Am un teren intravilan cu o supraf. de 128 mp, cu deschiderea la strada de 7m. Ca sa-mi construiesc o casa am fost sfatuit sa aleg varianta "locuinta+sediu firma"(cei de la urbanism m-au sfatuit), pentru ca nu pot construi altfel daca nu e inclus si un sediu firma, acesta figurind doar pe hirtie... Ideea e ca, pot contrui pe 85% din suprafata fara nici o problema. Daca ar fi sa fac doar casa, fara sediu firma, ar trebui sa construiesc doar pe 30% din suprafata. Problema e ca daca as construi in prima varianta, ar trebui sa am avize de la mediu si sanatatea populatiei (ceea ce mi se pare o prostie, eu poate ca as desfasura o activitate de proiectare sau ceva legat de Pc, la ce mi-o fi trebuind mediu...nu stiu...in fine). Ca sa obtin aceste avize trebuie sa am in prealabil acordul vecinilor de pe hotare conform amplasamentului. Numai ca exista o problema, sint in litigiu cu unul dintre ei si in vecii vecilor nu o sa am acord notarial de la el pt aceste avize. Am vrut sa renunt la a construi pe o supraf. cit mai mare (terenul fiind f ingust) si mi-am zis (naivul de mine :D) sa construiesc doar pe 30% din suprafata, asta ca sa nu mai implice in nici un fel obtinerea vreo unui acord de la vecini...la sanatatea populatiei si mediu. Problema e ca am dat la urbanism peste o pers. f rigida care mi-a spus ca nu pot construi doar locuinta daca terenul nu are o supraf de 150 mp. Sint in impas! Nu mai stiu ce sa fac si cum sa o scot la cale! exista vreo portita de scapare...ceva care sa ma ajute in legislatie?...Sau cui trebuie sa ma adresez? Chiar nu pot sa-mi fac o amarita de casa pe o suprafata mica? in ce tara traim ? Va rog...un ajutor!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: viorko , utilizator 08:37, 26 Februarie 2007
eu personal nu am auzit de acordul vecinilor pentru a-ti construi o amarata de casa, cum spui tu, pentru ca oricum va trebui sa respecti niste norme legale la constructia casei. din cate cunosc, suprafata minima a terenului este de 150mp pt.teren si mai mult chiar, cel putin 10 m front stradal, dar asta difera in functie de zona, asa ca cel mai bine ar fi sa te uiti pe PUZ(plan urbanistic zonal) si PUG (plan urbanistic general) si asa o sa-ti dai seama mai exact. pe-astea le poti lua de pe site-ul primariei de care apartii.
Acordul vecinilor trebuie in momentul in care ai vedere directa spre ei si este la mai putin de 1.9 m. Dar nu despre acest acord vb eu, ci despre acela pt. avizele sanitare si de mediu...Daca nu mi-as construi casa + sediu firma , nu mi-ar trebui aceste avize, deci nu as mai avea nevoie de acordul vecinilor. Ideea e ca pur si simplu nu pot sa construiesc sub nici o forma pe acel teren?...Si atunci, ce fac cu el? Pajiste pt. oi?#-o
sincer nici eu nu inteleg de ce poti construi locuinta +sediu firma, dar nu poti construi locuinta.
Ce v-au mai spus de la urbanism?
Ca nu am ce face! Dar ei nu tin cont de un lucru. Terenul nu este cumparat ci mostenit..deci m-am trezit cumva cu el...n-am nici o vina ca nu are 150 mp. Legea spune ca nu poate fi achizitionat un teren pt. constructii cu supraf mai mica de 150 mp..Cu un avocat bun sper sa o rezolv.
Suprafata minima pt. constructie nu o stiu dar pot sa-ti spun ca nu indeplinesti nici conditia privitoare la frontul stradal care trebuie sa aiba minim 10 m.

Alte discuții în legătură

Constructie casa alina_vi alina_vi Am un teren de 150 mp in Bucuresti, si as dori sa construiesc o casa pe el. Mentionez ca terenul are doua iesiri ( la doua strazi) este pe colt. Am voie sa ... (vezi toată discuția)
De ce acte ai nevoie pt construirea unei case? gabry_27 gabry_27 buna ziua tuturor!eu locuiesc in italia si as vrea sa ma intorc in romania sa construiesc o casa dar cum sunt de mult timp plecata as avea nevoie de ceva ... (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)