avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa

Am un teren de 150 mp in Bucuresti, si as dori sa construiesc o casa pe el. Mentionez ca terenul are doua iesiri ( la doua strazi) este pe colt.
Am voie sa construiesc pe un teren de 150 mp?
Trebuie sa fac PUD?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 21:14, 30 Octombrie 2009
Conform "Regulamentului general de urbanism" suprafata minima 150 mp si latura terenului minim 8 ml. In acest caz se pot construi doar locuinte cuplate(lipite stanga-dreapta)
Situatia dv, terenul fiind pe colt, depinde foarte mult de vecinatati, calcane vecine, distante fata de constructiile invecinate, pentru-ca trebuie respectate si prevederile Codului Civil .
Eu va sfatuiesc sa mergeti la primarie si sa cereti o consultatie la serviciul Urbanism din cadrul Primariei, sau sa cereti eliberarea unui Certificat de Urbanism(taxa e mica,4 lei) ei va vor indica daca este necesar un PUD.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot construi pe teren de 11 m deschidere Catalin185 Catalin185 Buna ziua. Intentionez sa achizitionez un teren cu deschiderea de 11 m, pentru a construi o casa, dar din cate am inteles as fi limitat de lege la o ... (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)
Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)