Va salut pe toti cei de pe forum!
Am o problema si nu stiu cum sa fac. Am un teren intravilan cu o supraf. de 128 mp, cu deschiderea la strada de 7m. Ca sa-mi construiesc o casa am fost sfatuit sa aleg varianta "locuinta+sediu firma"(cei de la urbanism m-au sfatuit), pentru ca nu pot construi altfel daca nu e inclus si un sediu firma, acesta figurind doar pe hirtie... Ideea e ca, pot contrui pe 85% din suprafata fara nici o problema. Daca ar fi sa fac doar casa, fara sediu firma, ar trebui sa construiesc doar pe 30% din suprafata. Problema e ca daca as construi in prima varianta, ar trebui sa am avize de la mediu si sanatatea populatiei (ceea ce mi se pare o prostie, eu poate ca as desfasura o activitate de proiectare sau ceva legat de Pc, la ce mi-o fi trebuind mediu...nu stiu...in fine). Ca sa obtin aceste avize trebuie sa am in prealabil acordul vecinilor de pe hotare conform amplasamentului. Numai ca exista o problema, sint in litigiu cu unul dintre ei si in vecii vecilor nu o sa am acord notarial de la el pt aceste avize. Am vrut sa renunt la a construi pe o supraf. cit mai mare (terenul fiind f ingust) si mi-am zis (naivul de mine :D) sa construiesc doar pe 30% din suprafata, asta ca sa nu mai implice in nici un fel obtinerea vreo unui acord de la vecini...la sanatatea populatiei si mediu. Problema e ca am dat la urbanism peste o pers. f rigida care mi-a spus ca nu pot construi doar locuinta daca terenul nu are o supraf de 150 mp. Sint in impas! Nu mai stiu ce sa fac si cum sa o scot la cale! exista vreo portita de scapare...ceva care sa ma ajute in legislatie?...Sau cui trebuie sa ma adresez? Chiar nu pot sa-mi fac o amarita de casa pe o suprafata mica? in ce tara traim ? Va rog...un ajutor!
Multumesc!
da' colega nu poate fi intrebata? doar nu-i secret!;)
partea amuzanta: sotul meu este ing.constructor (are firma lui de constructii) si nici el nu a mai auzit de asa ceva!
imi spunea: pe mine ma intrebi? pai tu tre' sa le stii pe toate!B-)
asa ca: daca afli ceva nicule,postezi ?:D
Bineinteles:D!
Da' problema e ca ea a auzit... si cum nu e de "specilitate":D, nu i-a venit din reflex sa-ntrebe: Da' prin ce lege a aparaut asta?
Da' caut... nu ma lasX-(
Constructie casa
alina_vi
Am un teren de 150 mp in Bucuresti, si as dori sa construiesc o casa pe el. Mentionez ca terenul are doua iesiri ( la doua strazi) este pe colt.
Am voie sa ... (vezi toată discuția)