Va salut pe toti cei de pe forum!
Am o problema si nu stiu cum sa fac. Am un teren intravilan cu o supraf. de 128 mp, cu deschiderea la strada de 7m. Ca sa-mi construiesc o casa am fost sfatuit sa aleg varianta "locuinta+sediu firma"(cei de la urbanism m-au sfatuit), pentru ca nu pot construi altfel daca nu e inclus si un sediu firma, acesta figurind doar pe hirtie... Ideea e ca, pot contrui pe 85% din suprafata fara nici o problema. Daca ar fi sa fac doar casa, fara sediu firma, ar trebui sa construiesc doar pe 30% din suprafata. Problema e ca daca as construi in prima varianta, ar trebui sa am avize de la mediu si sanatatea populatiei (ceea ce mi se pare o prostie, eu poate ca as desfasura o activitate de proiectare sau ceva legat de Pc, la ce mi-o fi trebuind mediu...nu stiu...in fine). Ca sa obtin aceste avize trebuie sa am in prealabil acordul vecinilor de pe hotare conform amplasamentului. Numai ca exista o problema, sint in litigiu cu unul dintre ei si in vecii vecilor nu o sa am acord notarial de la el pt aceste avize. Am vrut sa renunt la a construi pe o supraf. cit mai mare (terenul fiind f ingust) si mi-am zis (naivul de mine :D) sa construiesc doar pe 30% din suprafata, asta ca sa nu mai implice in nici un fel obtinerea vreo unui acord de la vecini...la sanatatea populatiei si mediu. Problema e ca am dat la urbanism peste o pers. f rigida care mi-a spus ca nu pot construi doar locuinta daca terenul nu are o supraf de 150 mp. Sint in impas! Nu mai stiu ce sa fac si cum sa o scot la cale! exista vreo portita de scapare...ceva care sa ma ajute in legislatie?...Sau cui trebuie sa ma adresez? Chiar nu pot sa-mi fac o amarita de casa pe o suprafata mica? in ce tara traim ? Va rog...un ajutor!
Multumesc!
Pai... pozitia "miinilor in sin" nu-i un raspuns ... oficial la problema pe care o ai.
Eu zic asa: fa toate demersurile pe care le ai de facut dar ...oficial. Fa cereri, adrese, toata documentatia ceruta pt. obtinerea acestor avize, autorizatii. Si cind iti vor motiva oficial refuzul sau imposibilitatea acordarii certificatului de urbanism pt. lucrarea de constructii pe care vrei sa o faci (desi eu consider ca nu au cum sa nu ti-l elibereze, toata povestea ta fiind f. ciudata), abia atunci poti ataca.
la inceput totul mi se parea destul de simplu...putina alergatura...bani pe la notariate, xerox si autoritati...in fine...nu credeam ca o sa fie din ce in ce mai dificil...am intocmit aproape toata documentatia. problema a aparut in mom in care a trebuit sa fac si dosarul pt. sanatatea populatiei unde trebuia sa am acordul vecinilor, deci implcit si de la cel cu care sint in litigiu (conditie obligatorie sa am acordul tuturor), si mi-am zis ca pina aici mi-a fost...drept urmare am schimbat destinatia constructiei dorind sa construiesc doar locuinta, respectiv si suprafata era mai mica pt. constructie. aici a aparut refuzul celei de la urbanism. am cerut sa schimb certificatul de urbanism pt casa si firma in certif. pt. casa. din start am primit raspunsul cu min. 150mp. daca as fi cumparat terenul mai ziceam, dar asa...el e mostenit asa cum e...ce sa-i fac?..sa intru la vecin cu gardul sa-mi fac rost de suprafata?
:D
....Sau poti obtine o hotarare judecatoreasca care sa "suplineasca" consimtamantul vecinului cu care esti in litigiu.
Da' asta numai cu judecata...#-o
S-ar putea sa te enerveze intrebarea, da' ma risc:">: ai incercat o autorizatie de ridicare "in sus":D a actualei constructii?
nu...oricum pe supraf. respectiva se poate construi cel mai bine cu etaj sau mansarda...oricum as fi incercat...din start tot cei de la urbanism m-au sfatuit sa includ si birou in cerere pt. ca asa pot construi pe supraf. mai mare. totul era frumos daca eram in rel. bune cu toti vecinii si atunci ...cred...nu mai aveam atitea probleme..ca sa le evit...acum...am renuntat la casa+firma si am zis sa fac doar casa...ne mai fiindu-mi necesar acord de la vecini la mediu si sanatate...
Constructie casa
alina_vi
Am un teren de 150 mp in Bucuresti, si as dori sa construiesc o casa pe el. Mentionez ca terenul are doua iesiri ( la doua strazi) este pe colt.
Am voie sa ... (vezi toată discuția)