In 2008 am incheiat un antecontract cu o firma pentru constructia si cumpararea unui ap.Am platit pretul ap.integral 108151euro la valoarea euro din 23.07.2008.In contract scrie ca pretul include tva-ul ,ferm si nemodificabil.AVAND IN VEDERE CA INDEPLINESC CONDITIILE ORD.200/2008 am solicitat firmei sa mi se calculeza tva-ul cu 5% si sa-mi returneze 14%tva.MI-AU SPUS CA EI CALCULEAZA TVA-UL COMFORM PRINCIPIULUI SUTA MARITA SI NU-MI DAU NIMIC.Contractul urmeaza sa-l semnez intr-o luna.
Multumesc,dar de nustiu cate ori am fost si le-am spus ca e asa cum ati spus si d-stra,dar in zadar .Ei spun ca asa le-a spus cineva din corpul de control al ANAF.Am intrebat nu stiu cati experti contabili,avocati,notari.Unii mi-au dat dreptate ,altii nu si cei mai multi au spus ca nu stiu.
e o problema relativ noua..cei de la ANAF nu aveau cum sa zica asa ceva ca doar au venit dispozitii de la centru sa se calc doar 5 %.. verificati va mesageria privata.. e in coltul dreapta sus
Suta marita
comisarul49
In anul 2008 am facut un precontract pentru cumpararea unui ap.si am platit suma de 108151euro cu tva inclus.Suma am platit-o in lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)