avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA5% pentru locuinte noi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA5% pentru locuinte noi

In 2008 am incheiat un antecontract cu o firma pentru constructia si cumpararea unui ap.Am platit pretul ap.integral 108151euro la valoarea euro din 23.07.2008.In contract scrie ca pretul include tva-ul ,ferm si nemodificabil.AVAND IN VEDERE CA INDEPLINESC CONDITIILE ORD.200/2008 am solicitat firmei sa mi se calculeza tva-ul cu 5% si sa-mi returneze 14%tva.MI-AU SPUS CA EI CALCULEAZA TVA-UL COMFORM PRINCIPIULUI SUTA MARITA SI NU-MI DAU NIMIC.Contractul urmeaza sa-l semnez intr-o luna.
Cel mai recent răspuns: comisarul49 , utilizator 17:00, 19 Aprilie 2010
gresit.. trebuie sa va calc doar 5%
Multumesc,dar de nustiu cate ori am fost si le-am spus ca e asa cum ati spus si d-stra,dar in zadar .Ei spun ca asa le-a spus cineva din corpul de control al ANAF.Am intrebat nu stiu cati experti contabili,avocati,notari.Unii mi-au dat dreptate ,altii nu si cei mai multi au spus ca nu stiu.
e o problema relativ noua..cei de la ANAF nu aveau cum sa zica asa ceva ca doar au venit dispozitii de la centru sa se calc doar 5 %.. verificati va mesageria privata.. e in coltul dreapta sus
Ce dispozitiiau primit? Sunt din Constanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suta marita comisarul49 comisarul49 In anul 2008 am facut un precontract pentru cumpararea unui ap.si am platit suma de 108151euro cu tva inclus.Suma am platit-o in lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Tva 5% pentru locuinte noi ktulu ktulu Buna ziua, Am facut anul trecut un antecontract pentru achizitionarea unui apartament nou. In antecontract este specificat pretul final in lei cu tot cu tva ... (vezi toată discuția)