avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis neacordare prioritate pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis neacordare prioritate pieton

Azi mia fost retinul permisul pe 30 de zile pt neacordare prioritate pieton.Pietonul care era pe sensul meu de mers mai avea jumatate de metru sa puna piciorul pe trotuar si pietonul de pe celalalt sens era la jumatatea benzi.Credeti ca pot contesta cu succes asta?
daca puneti problema asa nu.. prezumtia de legalitate trebuie rasturnata cu martori si alte mijloace de proba.. in cazul dvs trebuie sa dovediti ca numai era cazulde acordare prioritate la trecere pentru ca numai era nici un pieton pe sensul dvs de mers si ca nu venea nici un pieton din celalalt sens
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
Petre Enache, Avocat
dar cum trebui pusa problema?
Va fi greu sa dovediti ceea ce sustineti pentru a demonta cele retinute de agentul de politie. Eventual vreo camera video...
Daca strada avea doua benzi pe sensul de circulatie, puteti sustine ca pietonul de pe celalalt sens inca nu intrase pe sensul dv.
Dar daca era cu un singur sens, sa nici nu mai amintiti aspectul asta, pentru ca va incrimineaza direct.
Mai bine dovediti (cu martori) ca nici un pieton de pe celalat sens inca nu calcase trecerea de pietoni , iar pe pietonul de pe sensul dv. l-ati ocolit prin spate, fiind aproape de trotuar, deci nu a fost in pericol.
procmarci a scris:

Daca strada avea doua benzi pe sensul de circulatie, puteti sustine ca pietonul de pe celalalt sens inca nu intrase pe sensul dv.
Dar daca era cu un singur sens, sa nici nu mai amintiti aspectul asta, pentru ca va incrimineaza direct.
Mai bine dovediti (cu martori) ca nici un pieton de pe celalat sens inca nu calcase trecerea de pietoni , iar pe pietonul de pe sensul dv. l-ati ocolit prin spate, fiind aproape de trotuar, deci nu a fost in pericol.

uite asa trebuie pusa problema.. felicitari, domnule consilier! =D>exact asta era raspunsul.. mai trebuie si demonstrat cu martori sa fie plangerea admisibila

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate pietoni-permis retinut Zerocool90 Zerocool90 Buna seara! In cursul zilei de astazi in timp ce ma deplasam cu masina de serviciu catre sediul firmei la una din trecerile de pietoni pe banda opusa benzii ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului pentru neacordare de prioritate pietonilor muresan_liviu muresan_liviu buna ziua va deranjez si eu cu o mica problema azi (01.02.2010) mi-a fost retinut permisul pentru neacordare de prioritate la trecere de pietoni, problema e ... (vezi toată discuția)
Retinut permis / facut contestatie vanExel vanExel Acum vreo 2 luni un politist mi-a luat carnetul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton. Era bulevard cu 3 benzi si scuar pe mijloc, pe Lascar ... (vezi toată discuția)