avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura falimentului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura falimentului

Cum poate un salariat sa si recupereze salarul restant pe 2 luni de la firma la care nu mai lucreaza (si cei care inca mai lucreaza) in cazul in care aceasta din urma doreste sa declare faliment........salariatul trebuie sa depuna cerere de inscriere in tabloul de ordine al creditorilor..??...are firma obligatia de a l anunta pe salariat inceperea procedurii sau procedura se desfasoara, fostul angajat nu a aflat (deoarece au sediul in alt oras decat fostul punct de lucru) si ramane neplatit......?
Si incazul angajatilor cererea la tribunal de insc in tabloul cred. se timbreaza???
Mai este utila o actiune la tribunalul dr.muncii pt neplata salarului...?
SUntem cam multi in situatia asta >>>HELLLP>>>> PLZ:(
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 00:13, 28 Februarie 2007
~ Conținut șters la cerere ~

Cum poate un salariat sa si recupereze salarul restant pe 2 luni de la firma la care nu mai lucreaza (si cei care inca mai lucreaza) in cazul in care aceasta din urma doreste sa declare faliment........salariatul trebuie sa depuna cerere de inscriere in tabloul de ordine al creditorilor..??...are firma obligatia de a l anunta pe salariat inceperea procedurii sau procedura se desfasoara, fostul angajat nu a aflat (deoarece au sediul in alt oras decat fostul punct de lucru) si ramane neplatit......?
Si incazul angajatilor cererea la tribunal de insc in tabloul cred. se timbreaza???
Mai este utila o actiune la tribunalul dr.muncii pt neplata salarului...?
SUntem cam multi in situatia asta >>>HELLLP>>>> PLZ:(

Firma nu are obligatia sa-si anunte angajatii de inceperea procedurii. Daca sunteti mai multi puneti mana de la mana si angajati un avocat care sa se ocupe de problema. Si eu cred ca ar trebui sa solicitati drepturile neplatite intr-un litigiu de munca, dar in acelasi timp trebuie sa urmariti si procedura falimentului.i
In caz de deschidere a procedurii, admin. judiciar sau lichidatorul anunta toti creditorii falitei, inclusiv salariatii, daca exista inscrisuri in acest sens.
Cererea de inscriere pe tabloul creditorilor, facuta de salariati , pt. drepturile salariale nu se timbreaza;)
Dar din pacate n-am prea vazut sa se recupereze banii. :(
Au inceput sa se mai destepte si sa le dea banii.
Insa dureaza al naibii de mult...#-o S-ar putea spune ca e o investitie pe termen lung......:)

Alte discuții în legătură

Lichidare michi michi in procedura reorganizării s-a spus că debitorul se află intr-o vădită insolventă si s-a trecut la procedura lichidării!! Recunosc ca nu prea am ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa, cerere admitere creanta in incertitudine BogdanNick BogdanNick Am fost angajat la o societate, care din octombrie 2011 a inceput sa aiba dificultati. A platit partial salariile muncitorilor, pana la 29 oct. 2012, cand a ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca in instanta madalina85 madalina85 BUna ziua! Am dat firma la care am lucrat in judecata pentru neplata drepturilor salariale. Am inteles cum ca intre timp firma ar fi dat faliment. Vreau sa ... (vezi toată discuția)