avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pierdut recurs...dar merg pe civil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pierdut recurs...dar merg pe civil

Am pierdut recursul impotriva ordonantei procurorului cu SUP si amenzi adm. in dosar penal pentru amenintare cu moartea , calomnie si insulta.
S-a invocat art.10 b1, nu prezinta pericol social.
As vrea sa deschid proces civil pentru daune morale impotriva faptuitorilor.
Am rugamintea sa-mi raspundeti daca vreti la cateva intrebari:
1.Pot folosi inscrisuri din dosarul penal?
2.Cat este taxa de timbru pentru daune morale de 5.000 lei?
3.Am vreo sansa la castigarea procesului?Cu avocat bineinteles.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141118 , utilizator 10:02, 20 Aprilie 2010
e foarte greu .
de fapt daca procurorul a considerat in urma analizarii situatiei ca fapta nu prezinta gradul de pericol social social al unei infractiuni nu cred ca aveti sanse.
pe ce sa-l mai dati in judecata in civil daca in penal nu ati reusit?
infractiunea NU EXISTA ,pentru ca sa fie considerata infractiune trebuie sa prezinte pericol social,sa fie savarsita cu vinovatie si sa fie prevazuta de legea penala,dar toate 3 conditiile sa fie indeplinite iar din prisma procurorului si apoi al judecatorului care a judecat plangerea neexistand pericol social nu cred ca aveti sanse dar poate altcineva are alta parere.
succes
Buna seara.
Poate ca trebuia de la inceput sa va ganditi de actiunea civila pentru plata de daune morale.
Ati incercat totusi si altceva .
Pentru taxa de timbru,verificati in Legea taxelor de timbru judiciar,acolo scrie de sume.
De reusita, nimic nu este sigur, aceasta depinde totusi de mijloacele materiale de proba prezentate si de pregatirea si diligenta avocatului dvs. .
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
actiunile civile ce deriva din penal sunt scutite de taxa de timbtu art 15 lit.o din legea 146/97 insa verificati temeiul
1. Puteti folosi acte si probe pe care le-ati folosit si in penal.
2. Taxa de timbru este de 411 lei la daune de 5000 lei, la 50000 lei este de 2611 lei.
Referitor la sanse aceste depind de dovezile pe care le veti aduce in fata instantei si intr-o oarecare masura si de avocatul pe care il veti avea.
Referitor la raspunsul de mai sus care arata ca nu se timbreaza, se refera la cauzele penale si la despagubirile ce decurg din aceste cauze, insa in situatia dvs. obiectul cererii este altul, si se timbreaza.

Alte discuții în legătură

Actiunea exercitata la instanta civila, pentru daune produse prin infractiune, este scutita sau nu de plata taxei judiciare de timbru? xuser xuser Acţiunea la instanţa civilă, pentru daune produse prin infracţiune, dar pe care procurorul le-a incadrat la 18^1 este scutită sau nu de plata taxei ... (vezi toată discuția)
Taxe timbru daune morale titi marina titi marina Va salut, cu stima Doresc sa actionez in instanta o persoana care m-a calomniat. Faptele săvârşite de pârâte erau infracţiuni de insultă şi ... (vezi toată discuția)
Nup si daunele penale ContSters116875 ContSters116875 Unei persoane i se da NUP pentru lovire si alte amenintari in urma unei cercetari penale, dorind acum despagubiri pentru calomnie. Cum se procedeaza? Ce ... (vezi toată discuția)