avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general URGENT!!!Unde trebuie sa trec impozitul de 10% pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

URGENT!!!Unde trebuie sa trec impozitul de 10% pentru contractele de drepturi de autor???

In ce declaratie trebuie sa trec impozitul de 10% pentru plata efectuata persoanelor cu care am incheiat contracte de drepturi de autor? Am facut un stat de plata pe care l-am depus la ITM(s-au uitat doamna de la ghiseu cam ciudat la mine dar nu m-a intrebat nimic) si nu nu stiu cum se procedeaza ma departe. Contractul trebuie inregistrat mai intai la Adm. Fin. ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:12, 18 Iulie 2008
Contractul trebuie inregistrat la Administratia Financiara.
Veniturile din drepturi de autor si impozitul retinut se trec in declaratia 205.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2008
tana, utilizator
Statele facute ca Nota la dispozitia de plata ( in cazul platii la contr de drept de autor) trebuie inregistrate sau nu la ITM. Eu am auzit ca nu. La sfarsitul anului eliberez o adeverinta de venit si cealata parte semnatara a contractului o depune la financiar sau dupa caz inregistreaza contractele (el nu eu ca firma). Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine. Multumesc frumos. :)
coca_lb a scris:

Statele facute ca Nota la dispozitia de plata ( in cazul platii la contr de drept de autor) trebuie inregistrate sau nu la ITM. Eu am auzit ca nu. La sfarsitul anului eliberez o adeverinta de venit si cealata parte semnatara a contractului o depune la financiar sau dupa caz inregistreaza contractele (el nu eu ca firma). Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine. Multumesc frumos. :)


Nu se inregistreaza la ITM.
Soc. depune declaratia 205.

Din punct de vedere fiscal, veniturile din drepturi de autor fac parte din categoria veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala, pentru care platitorii acestor venituri au obligatia retinerii la sursa a unui impozit de 10% din venitul brut, pe care-l vireaza la Bugetul de stat. Diferenta dintre venitul brut si acest impozit ti se plateste conform contractului incheiat cu societatea respectiva.
Anual, venitul net din drepturile de autor se stabileste prin scaderea din venitul brut a unei cheltuieli deductibile, egala cu 40% din venitul brut. Impozitul pe venitul net anual impozabil/castigul net anual datorat este calculat de organul fiscal, pe baza declaratiei anuale privind venitul realizat, Declaratia 200- „Declaratie privind veniturile realizate”, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net anual impozabil/castigul net anual din anul fiscal anterior.
Declaratia 200 se intocmeste pe baza documentelor emise de platitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuala si se depune pana la data de 15 mai a anului urmator.
Organul fiscal stabileste impozitul anual datorat si emite o decizie de impunere. Diferentele de impozit ramase de achitat conform deciziei de impunere anuala se platesc in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe drepturi de autor eu fiind deja angajat altundeva de cateva luni marius_wiz marius_wiz ce plati sunt de platit pentru contract de cesiune drepturi de autor in afara de 10 % retinere la sursa pentru cesionar. sanatate, casa , impozit ? multumesc (vezi toată discuția)
Accident de munca... Ramona24 Ramona24 Buna ziua. In baza unui contract de autor(pe o perioada de 7luni)un artist strain a prestat in cadrul unei institutii publice de cultura.In baza contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii Dana Drambarean Dana Drambarean Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari cu privire la contractul de prestari servicii: 1. Se inscrie la ITM? Ce act normativ atesta obligativitatea ... (vezi toată discuția)