avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract pe drepturi de autor eu fiind deja angajat ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract pe drepturi de autor eu fiind deja angajat altundeva de cateva luni

ce plati sunt de platit pentru contract de cesiune drepturi de autor in afara de 10 % retinere la sursa pentru cesionar. sanatate, casa , impozit ? multumesc
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 11:16, 12 Februarie 2010
Contributia la sanatate - 5.5% in cazul in care nu sunteti angajat cu contract individual de munca.
Restul de 6% il veti achita dupa ce veti depune declaratia 200 in urma careia se va emite o decizie de impunere.
Decizia de impunere va stabili daca mai achitati impozit sau aveti de recuperat.
eu fiind angajat nu o sa platesc ! corect ?


alte pareri ,

aseara am auzit ca pentru pensii nu o sa platesc contributii.
cum exista deduceri de 40 % din venit neimpozabili de fapt daca firma cu care am contract de drepturi de autor plateste cei 10 % retinere la sursa eu la decizie de impunere o sa mai primesc inapoi 0,4 % din venitul brut.
Corect
In ceea ce priveste contributie la pensii- nu veti plati CAS daca realizati venituri de natura salariala (deocamdata nu s-a aprobat nimic, este in faza de proiect).
Dupa retinerea la sursa a10% din impozit, firma va depune declaratia 205 pana la data de 28 febr pentru anul anterior. Dvs veti depune declaratia 200 (privind venitul realizat) pana la 15 mai. In urma depunerii declaratiei 200, se va emite decizia de impunere.
Numai prin declaratia 200 puteti beneficia de deducerea a 40% din venitul brut.
Venitul net din drepturile de proprietate intelectuala se stabileste prin scaderea din venitul brut a urmatoarelor cheltuieli:
a) o cheltuiala deductibila egala cu 40% din venitul brut- care reprezinta chelt efectuate pentru realizarea venitului.
In cele mai multe cazuri, impozitul va iesi de recuperat.





Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
boerica, utilizator
exista limite dub care trebuie sa fiu cu veniturile din drepturi de autor pentru a nu plati sanatate sau cas ? am auzit de ceva gen 5 salarii medii sau 12 salarii minime brute.
Nu exista.
In situatia in care nu ati avea venituri salariale, atunci ati fi obligat sa va asigurati la sanatate, pe o suma minima de 600 lei( salariul min pe economie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!!unde trebuie sa trec impozitul de 10% pentru contractele de drepturi de autor??? loredanaradu loredanaradu In ce declaratie trebuie sa trec impozitul de 10% pentru plata efectuata persoanelor cu care am incheiat contracte de drepturi de autor? Am facut un stat de ... (vezi toată discuția)
Intrebare declaratie contract drept de autor AlinaMaria23 AlinaMaria23 As dori sa aflu si eu mai multe informatii despre depunerea declaratiei 112. De curand lucrez pe contract de drept de autor si am inteles ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii se completeaza? sabina.pop sabina.pop Calculul impozitului pe veniturile din salarii la funcţia de baza şi din drepturi de autor pe perioada anului 2009 Prezentarea cazului: a) Presupunem ... (vezi toată discuția)