avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la drept

probabil multi dintre dumneavoastra ati absolvit de ani buni facultatea care ma face sa visez noaptea numai legi si sa ma trezesc dimineata intrebandu-ma de ce nu se pune nici una in aplicare asa cum ar trebui....bun ...prima intrebare care imi vine in minte:dupa mminunata absolvire ...stau cu diploma in buzunar si plec in spania la cules de banane..sau ...ma duc si o pun pe un perete in fata biroului k sa imi aminteasca in orele de studiat dosare de perioada cand eram saraci da ne iubeam mult??pe scurt am vreo posibilitate reala...dar reala si echitabila...de a m angaja sau ma pregatesc sa cumpar bilet la avion...o mie de raspunsuri mi-ar putea fi date....dar....sa incerc sa fiu realista...n-am stat nopti in sir sa studiez cum sa-l dau in gat pe vecinul care si-a facut gardul cu un centimetru mai inalt si eu nu mai am vedere la aleea principala.....si dupa toate astea..sa fiu platita cu bani de un suc....nu sunt o persoana pesimista..mai bine zis educata intr-o societate pentru care tranzitia a devenit o stare de spirit....sper sa ma incurajeze cineva...k daca nu ma apuc de horticultura....si s-ar pierde bunaciune de viitor avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters43587 , utilizator 09:59, 2 Septembrie 2007
Daca nu te astepti ca in primul an de la absolvire sa te plimbi cu "stema" sau alte idealuri d'astea, eu zic sa nu-ti faci probleme: o mare importanta o va avea si orasul unde profesezi. La inceput nu va fi prea usor dar, daca esti perseverenta si ambitioasa o sa te descurci. Nu uita ca meseria de avocat si categorisirea ta ulterioara depind de anii de vechime si experienta.
daca ai facut Dreptul in scopul de a profesa avocatura atunci sponsorizez eu pretul biletului de avion pt. Spania :D Doar pt. dus..
Dragilor, Dumnezeu are cate un plan pentru fiecare.
Eu m-am inscris la drept la vreo 4 ani dupa terminarea liceului si asta pentru ca patronul meu de la vremea aceea (profesor universitar - fizica), mai in gluma, mai in serios, mi-a spus intr-o zi: tu de maine nu mai vii la munca daca nu aud ca te-ai inscris la o facultate. Intamplator (lucram intr-o editura) am deschis o carte de dreptul familiei si mi-am zis: de ce n-as face eu dreptul? Zis si facut. Inaintea primei sesiuni ii povesteam patronului meu...examenul asta cred ca-l trec....CUM "crezi ca il treci"?? Si mi-a tinut o morala de-am crezut ca intru in pamant. De rusine m-am pus serios pe invatat si-am terminat facultatea cu note rusinos de mari... Si-am ajuns avocat ...tot dintr-o intamplare (as zice ca am fost mai degraba "laureata unui concurs de imprejurari favorabile" - pe vremea mea se inta pe baza de interviu). Abia dupa aceea mi-am adus aminte ca pe vremea cand strabunica ma-nvata sa ma rog....eu de fapt exact asta ii cerusem lui Dumnezeu (pentru ca mama m-a luat odata cu ea la avocata pe care o consulta in legatura cu pensia mea alimentara si-mi placuse tare roba ei).
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2007
romascanu, moderator
Si ce, crezi ca noi am vazut altfel in timpul facultatii?#-o Munceste, zbate-te si poate ai o sansa. Deocamdata sigura modalitate de a te realiza este magistratura, ca la avocatura sau la notari cercul este cam inchis... N-ai relatii sau bani, acolo e mai greu...
Asa ca pune mana pe carte ca se poate intra la magistratura pe cunostinte nu pe altceva...
Foarte pesimista!
Poate ca vocatia ta este alta!
De fapt...poate ca nici nu ai descoperit-o... inca.
Sau poate n-o vei descoperi nicodata !
Cine stie!

Alte discuții în legătură

Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Sunt trista... Coici Coici Buna, sunt o studenta aflata pe ultima suta de metri cu Dreptul (dau licenta acum), lucrez la o societate civila de avocati si sunt foarte trista la gandul ca ... (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)