avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la drept

probabil multi dintre dumneavoastra ati absolvit de ani buni facultatea care ma face sa visez noaptea numai legi si sa ma trezesc dimineata intrebandu-ma de ce nu se pune nici una in aplicare asa cum ar trebui....bun ...prima intrebare care imi vine in minte:dupa mminunata absolvire ...stau cu diploma in buzunar si plec in spania la cules de banane..sau ...ma duc si o pun pe un perete in fata biroului k sa imi aminteasca in orele de studiat dosare de perioada cand eram saraci da ne iubeam mult??pe scurt am vreo posibilitate reala...dar reala si echitabila...de a m angaja sau ma pregatesc sa cumpar bilet la avion...o mie de raspunsuri mi-ar putea fi date....dar....sa incerc sa fiu realista...n-am stat nopti in sir sa studiez cum sa-l dau in gat pe vecinul care si-a facut gardul cu un centimetru mai inalt si eu nu mai am vedere la aleea principala.....si dupa toate astea..sa fiu platita cu bani de un suc....nu sunt o persoana pesimista..mai bine zis educata intr-o societate pentru care tranzitia a devenit o stare de spirit....sper sa ma incurajeze cineva...k daca nu ma apuc de horticultura....si s-ar pierde bunaciune de viitor avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters43587 , utilizator 09:59, 2 Septembrie 2007
:D
Mai Stef, ai intrat in sesiune si ti-ai reamintit de noi???
Daca-i asa , sa ai bafta!
Vorbim ,,dupa".

Radu.
Sa ne mai dai cate un semn.;)
Si eu sunt tot student la drept si pot spune ca nu este ceea ce ma asteptam, adica nu am regasit elementele care m-au determinat sa imi aleg profesia asta, dar am regasit lucruri care acum ma atrag si mai mult. Sunt dezamagita de faptul ca nu mai exista pasiunea aia de a acapara cat mai multa informatie, asa cum am auzit ca era inainte....colegii mei se multumesc doar "sa treaca" de un examen si atat,; nu sustin nici vanatorii de note, dar rezultatele, de cele mai multe ori certifica cunostintele unui om.
Daca iti doresti sa devii avocat nu te descuraja, dar nu te astepta ca imediat dupa absolvirea facultatii sa poti realiza acest vis.
Important este sa inveti ca apoi sa pui in practica ce ai invatat, fara o experienta nu poti deveni un avocat. Vad ca esti foarte dejamagita, dar daca iti schimbi directia si anume sa muncesti in Spania:(, atunci sa nu te mire intr-o zi de ce n-ai ajuns avocat.
Un profesionit adevarat nu se gandeste niciodata sa dea inapoi chiar daca la inceput va fi greu. Lucrurile care iti aduc satisfactie in viata (chiar si materiala) se obtin greu.
Acum depinde de ceea ce iti doresti cu adevarat ce sa faci, nu te mai lua dupa altii urmeazati propriul drum! Succes!;)
Am vazut ceva activitate pe acest topic si ma bag si eu...Sunt absolvent de drept, promotia 2007, si tare as fi interesat de o cariera in domeniu. Am cules informatii de pe unde am putut si tre' sa recunosc ca este mai greu decat ma asteptam sa razbesti in acest domeniu. Sunt useri aici care afirma ca exista avocati def. care ar fi interesati sa ia stagiari isteti, descurcareti si fara prea mari pretentii materiale. Nu subscriu la aceasta deoarece inca nu am intalnit maestru care sa fie incantat sa se lege la cap cu un proaspat absolvent. Cel mult, ca av. stagiar poti face munca de secretariat, poti sa rupi cateva perechi de incaltari batatorind drumurile intre instante#-o sau asistand din oficiu pe un amarat care a sutit de foame gaina vecinului.... multumindu-i coordonatorului daca isi face mila sa-ti dea de un suc sau un pachet de tigari. Eu am o slujba buna, care imi asigura un trai decent. De ce sa aleg sa fiu un milog de stagiar...?.....vocatie...pasiunea pt. aceasta meserie..?Bullshit. Aceasta bransa a devenit o casta inchisa si ereditara in care se invarte ca un titirez traficul de influenta, nepotismul e la ordinea zilei si unde adevaratele talente nu sunt lasate sa se exprime din teama ,,dinozaurilor'' ca unul mai tanar si mai virtuos se va ridica si ii va acoperi.....Parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Sunt trista... Coici Coici Buna, sunt o studenta aflata pe ultima suta de metri cu Dreptul (dau licenta acum), lucrez la o societate civila de avocati si sunt foarte trista la gandul ca ... (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)