avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la drept

probabil multi dintre dumneavoastra ati absolvit de ani buni facultatea care ma face sa visez noaptea numai legi si sa ma trezesc dimineata intrebandu-ma de ce nu se pune nici una in aplicare asa cum ar trebui....bun ...prima intrebare care imi vine in minte:dupa mminunata absolvire ...stau cu diploma in buzunar si plec in spania la cules de banane..sau ...ma duc si o pun pe un perete in fata biroului k sa imi aminteasca in orele de studiat dosare de perioada cand eram saraci da ne iubeam mult??pe scurt am vreo posibilitate reala...dar reala si echitabila...de a m angaja sau ma pregatesc sa cumpar bilet la avion...o mie de raspunsuri mi-ar putea fi date....dar....sa incerc sa fiu realista...n-am stat nopti in sir sa studiez cum sa-l dau in gat pe vecinul care si-a facut gardul cu un centimetru mai inalt si eu nu mai am vedere la aleea principala.....si dupa toate astea..sa fiu platita cu bani de un suc....nu sunt o persoana pesimista..mai bine zis educata intr-o societate pentru care tranzitia a devenit o stare de spirit....sper sa ma incurajeze cineva...k daca nu ma apuc de horticultura....si s-ar pierde bunaciune de viitor avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters43587 , utilizator 09:59, 2 Septembrie 2007
Eu nu spun ca toti ar trebui sa faca asa. Eu spun doar ca se poate si e stupid sa spui: vai de mine, as fi lucrat, dar eram student.
Peste tot in lumea asta, si afara si in tara, se lucreaza in timpul studentiei. Exista aceeasi mentalitate si mi se pare ca suna a lene sa stai linistit si sa astepti sa ti se ofere ceva de munca.
Pai nu se prea poate sa ai 22 de ani, sa nu fi muncit o zi in viata ta (sau oricum, nesemnificativ), sa nu ai relatii, sa nu dai spaga, sa nu fii excelent dar, totusi, sa-ti gasesti serviciu in domeniu, in conditii bune, cu plata buna. Nu se poate si nici n-ar fi in regula dupa parerea mea.
Si eu ma gandeam la altele decat munca la varsta de liceana; la 17 ani am muncit aproape toata vara pentru ca vroiam sa merg la mare PE BANII MEI, chiar daca stiam ca ai mei mi-ar putea da.
Cred, Gavril, ca nu oamenii care au muncit ajung sa profite de pe urma clientilor, ci tot aceia care sunt mai comozi (ca sa folosesc un eufemism). Ca e mai usor sa-i spui omului ca ii faci marea cu sarea decat sa pui creierul la munca. Cel putin in general.
Si mai e ceva: avocatii care castiga din procese, cinstit, fara inselarea clientilor, nu prea iau stagiari pe bani; daca esti inclinat sa-ti tragi in teapa clientul, vei fi inclinat sa tragi in teapa pe oricine, deci si un incepator amarat, fara bani si experienta.
Cred ca este un cerc vicios care porneste din lenea de a munci. Lene care ne caracterizeaza in general, aproape ca si popor. Am intalnit oameni in provincie care nu erau dispusi sa se angajeze pentru ca trebuia sa faca naveta (20 km, cam 45 min), naveta platita de angajator, si au preferat sa stea degeaba acasa.
Cred ca trebuie sa intelegem ca nu le putem avea pe toate, asta am vrut sa-i spun lui rdu; nici nemtii n-ar fi ajuns aici daca n-ar fi facut eforturi. Stii ca dupa razboi un neamt era rasplatit cu bani de stat daca o reclamatie a lui ducea la aplicarea unei amenzi, pedepse etc?
Vrei ceva, trebuie sa lupti pentru lucrul ala. Poti alege si sa nu faci nimic, dar nu ridica nici pretentii. Atata tot, si sunt convinsa ca, cel putin la nivel teoretic, multi inteleg ce-am vrut sa spun.
:P Un sut in fund un pas inainte, nu? ;)

Si, ca o curiozitate, stii ca TOTI avocatii cauta colaboratori isteti, descurcareti? Atat cei lenesi (ca sa nu mai munceasca ei), cat si cei care muncesc, ca mine (ca stiu ce inseamna si cat de mare poate fi diferenta). Societatea la care am lucrat PREFERA FETE. De ce? Pentru ca rezista mai bine la efort, pentru ca muncesc mai mult. :)) Si era o societate serioasa.

Eu nu cred ca daca ai o atitudine de genu': nu fac nimic, da' oare-mi gasesc? poti avea un viitor in profesia asta. Si in general. Si nu cred ca am facut nimic rau spunandu-mi DOAR PUNCTUL MEU DE VEDERE. Fiecare are libertatea de a alege si de a crede si face ce vrea. Cred ca ar ajuta, pe cei care vor sa auda, ceea ce am spus eu. Nu e floare la ureche avocatura, scoala nu te pregateste DELOC PRACTIC, si daca nu ai macar putina experienta practica in munca in orice domeniu sau macar foarte multa vointa, este greu de crezut ca vei reusi.
Parerea mea.

Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
mancat-as eu ochii tai de fata desteapta si harnicuta ! ;)
observ ca pt. tine destept inseamna orice altceva decat instruit in ale dreptului. Inseamna = descurcaret, tupeist, om ce nu ezita sa dea spaga (ca sa se descurce... nu alta), sociabil cu cine trebuie( a se citit lingusitor ... ca sa nu zic pupincurist) ca sa aiba omu' si sa pastreze relatii, cu putina nesimtire la bord ... etc.

Nu te mai contrazic. Fiecare ramane cu parerea lui.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2007
Gavril, utilizator
Stefania, lasa grijile de maine zilei de maine; in traducere: invata sa fii pasionata de ceea ce faci acum, traieste-ti studentia in cel mai frumos mod, leaga prietenii trainice si tinde catre modele autentice. Fa-te remarcata de catre profesori intr-un mod decent, invata constant....cauta firescul in tot. Nu te intreba acum daca vei avea bani de "cico" peste cativa ani, pentru ca principiul de la care pleci este gresit. Cu certitudine vei fi un novice si la culesul capsunilor si te asigur ca o "tanti" oarecare de la tara va sti sa culeaga mai cu spor capsuni decat tine.
Concluzia: o vreme toti suntem incepatori dupa care prindem aripi. Si tu vei prinde aripi si vei castiga si bine, cu conditia sa iti placa aceasta stiinta, sa o descoperi mereu, sa practici meseria cu respect pentru oameni. La sfarsitul celor 4 ani vei sti, cu siguranta, ce sa faci.
Sa-ti fie de folos! :)
AVLIL, am retinut sfatul tau, ma bucur ca esti de acord cu mine...:P

Dar hai sa vedem la ce s-a referit Stef23....
1. A avut in vedere un job in domeniul juridic( F important!!!!)
2. Un salariu decent
3. Sustinere morala din partea noastra,
altfel, urmeaza punctul
4. Schimbarea profesiei

Bunnn.. Ce-am pus noi in discutie?
1. Un job .
2.Un salariu
3. (Am incurajat-o!:-/)
4.( Aici Stef23 trebuie sa ne raspunda!)

:D



workoholicii se formeaza de pe la 16 ani....tuturor cunostintelor, colegilor, prietenilor care au inceput sa lucreze in varii locuri de la acea varsta, ei bine, se pare ca le place sa vina la 10 seara acasa de numa' numa'.....cand e timpu' sa te faci manga, te faci manga, cand e vremea sa pui burta pe carte, o pui;P.....cand tre sa ...copilaresti, asta faci, altfel se deregleaza ciclul minunat al naturii:D...nu tre' absolutizat in alb-negru, dar asta e opinia mea....

Alte discuții în legătură

Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Sunt trista... Coici Coici Buna, sunt o studenta aflata pe ultima suta de metri cu Dreptul (dau licenta acum), lucrez la o societate civila de avocati si sunt foarte trista la gandul ca ... (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)