avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la drept

probabil multi dintre dumneavoastra ati absolvit de ani buni facultatea care ma face sa visez noaptea numai legi si sa ma trezesc dimineata intrebandu-ma de ce nu se pune nici una in aplicare asa cum ar trebui....bun ...prima intrebare care imi vine in minte:dupa mminunata absolvire ...stau cu diploma in buzunar si plec in spania la cules de banane..sau ...ma duc si o pun pe un perete in fata biroului k sa imi aminteasca in orele de studiat dosare de perioada cand eram saraci da ne iubeam mult??pe scurt am vreo posibilitate reala...dar reala si echitabila...de a m angaja sau ma pregatesc sa cumpar bilet la avion...o mie de raspunsuri mi-ar putea fi date....dar....sa incerc sa fiu realista...n-am stat nopti in sir sa studiez cum sa-l dau in gat pe vecinul care si-a facut gardul cu un centimetru mai inalt si eu nu mai am vedere la aleea principala.....si dupa toate astea..sa fiu platita cu bani de un suc....nu sunt o persoana pesimista..mai bine zis educata intr-o societate pentru care tranzitia a devenit o stare de spirit....sper sa ma incurajeze cineva...k daca nu ma apuc de horticultura....si s-ar pierde bunaciune de viitor avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters43587 , utilizator 09:59, 2 Septembrie 2007
Acusi.... mai depinde si pe ce cale vrei s-apuci: pe cea a greierului sau cea a furnicii:-/
Toti am trecut prin cereri de "dat gardu' mai incolo cu 1 cm", iar plata - direct proportionala cu distanta mutarii:(
Da'.... uite asa, acum stim cum sa mutam gardu' cu 1000 x distanta.....:P

Orice cale ai alege, o sa-ti fie greu:((: avocatura e frumoasa da' saraca la-nceput (calea cinstita:)); magistratura e stabila da' pana-jungi la ea.....uiti si de ce ai apucat-o pe al drum; consilier juridic ti-e "mai" la-ndemana, da' mai greu cu afirmarea; notar - nu am mai avea discutia asta daca ai putea....:D
Poti sa incerci si urmatoarea varianta: pleci la capsuni o perioada sa nu-ti para rau ca n-ai incercat-o si pe asta si apoi vezi ce faci: te intorci sa te plimbi cu mapa sau ramai sa dai cu sapa;)
Daca auzi ca e greu te lasi de ceea ce ai vrea sa faci?

Parerea mea este ca, daca tu crezi ca ti-ar placea sa faci ceva, ar fi bine sa incerci. Si daca nu-ti place, macar stii ca nu-ti pare rau. E un castig, e o experienta.

Dar ca sa-ti raspund mai exact, da, lucrezi doar pe un suc daca alegi avocatura, te ingropi in hartii daca esti notar, devii un automat daca ajungi magistrat...

Asta nu inseamna ca nu e frumos... Eu am lucrat doar pe un suc (faceam si altele in paralel ca sa am din ce trai), am lucrat si pe bani multi... Nu numai asta, dar nu m-a invatat nimeni nimic...

Daca ai facut scoala ca sa primesti din cer un birou cu un loc de atarnat diploma, puteai sa nu mai faci facultatea... si nu numai asta, ci nici o alta facultate.

Bafta in ceea ce alegi!
invata invata si iar invata.
cunostintele nu-ti vor strica sau cel putin iti vei tine mintea ascutita.

vezi tu ce vei face dupa ce termini facultatea. B-)
Sunt curios cati dintre colegii dvs lucreaza in domeniu- bineinteles ma refer la cei care cat de cat s-au tinut de scoala.

Alte discuții în legătură

Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Sunt trista... Coici Coici Buna, sunt o studenta aflata pe ultima suta de metri cu Dreptul (dau licenta acum), lucrez la o societate civila de avocati si sunt foarte trista la gandul ca ... (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)