avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor public judiciar ptr. cautiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor public judiciar ptr. cautiune?

Se poate obtine daca se cere intr-o cauza civila, ajutorul public judiciar ptr. plata unei cautiuni intr-un dosar in care s-a cerut sechestrul judiciar?
Cel mai recent răspuns: edycom , utilizator 07:29, 22 Septembrie 2010
art. 6, alin. 1, lit. d din OUG 51/2008 prevede ca pot face obiectul solicitarii "scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare prevazute de lege, inclusiv a celor datorate in faza de executare silita", nespecificand cautiunea. Cum cautiunea e datorata in faza executarii silite, incercati o cerere in acest sens.
Nu este vorba despre o cautine care trebuie platita in faza de executare silita ci intr-o cauza civila privind masura instituirii unui sechestru judiciar. Poate fi considerata cautiunea o "taxa judiciara prevazuta de lege " ?
In anexa OG51/2008 se prevede si cautiunea in faza executarii judecatoresti , dar totul ramane la latitudinea instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala in executarea silita steflea steflea Buna seara , Intr-un caz de executare silita , s-a depus contestatie la executare , separat cerere de suspendare provizorie , la aceasta din urma , s-a ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Laura Stamate Laura Stamate In cazul in care debitorul nu poate achita taxa de timbru aferenta unei contestatii la executare, care sunt alternativele si eventual procedura? (vezi toată discuția)
Avocat pro bono intr-un proces civil Anca Mirica Anca Mirica Intr-un proces civil unde gasesc un avocat din oficiu. (vezi toată discuția)