avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acordare prioritate la pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acordare prioritate la pietoni

Consilierii si avocatii care raspund pe acest forum sustin faptul ca " daca drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens conducatorii auto nu au obligatia de a acorda prioritate de trecere pietonilor aflati in traversare pe celalalt sens de mers ", desi HG 1391 , Art. 135 lit h) nu face referiri la numarul de benzi .
Deoarece ma pregatesc pentru recurs ( proces pierdut pentru neacordare prioritate la pieton angajat in traversarea drumului pe trecerea de pietoni aflat pe celalalt sens de mers ) va rog sa ma ajutati cu un sfat sustenabil legal.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:42, 21 Aprilie 2010
Parerea mea este ca atata timp cat nu exista prevederi exprese in acest sens,neacordarea prioritatii in aceasta situatie este interpretabila.
~ Conținut șters la cerere ~
vio_rogojan a scris:

Art 135 din Regulament se refera la pietonii care traverseaza prin locurile special amenajate in acest sens , pe sensul de mers a vehiculului . Deci rezulta foarte clar ca , indiferent de numarul de benzi pe sensul de mers , obligatia conducatorului auto are este de a acorda prioritate pietonilor , indiferent pe care banda s-ar afla , atata timp cat sunt pe sensul sau de deplasare .
Exceptia o constituie doar pietonul care se afla in traversare de pe sens opus celui de deplasare a vehiculului cu conditia ca axul drumului sa fie prevazut cu scuar sau refugiu ptr pietoni .


Eu cred ca aceasta este interpretarea corecta a legii,celelalte interpretari consider ca sunt fortate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate pentru pietoni pe trecere de pietoni pe drum cu 4 benzi de circulatie mmem mmem Buna ziua, Este legal ca un politist (SIBIAN) sa suspende permisul de conducere al unui conducator auto pentru ca nu a oprit la trecerea de pieteni pe un ... (vezi toată discuția)
Prioritate trecere de pietoni in intersectie semaforizata mrbilly mrbilly Buna ziua, As dori sa pun o intrebare la care nu gasesc niciun raspuns concret. 1.In momentul in care te deplasezi pe un drum cu o singura banda pe sens, ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)