avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare proprietate

Am vandut casa fiului cu clauza "uzu-fruct". Ma intereseaza daca se poate anula contractul de vanzare-cumparare.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:17, 28 Februarie 2007
daca dati mai multe detalii, poate ca da....sau poate ca nu.....:) teoria e lunga iar dvs doriti un raspuns concret, pe speta, deci trebuie sa mai dati cateva detalii/date.
Pana la noi detalii am sa incerc eu sa explic ceva in orb#-o
Daca mai aveti si alti copii acest contract va putea fi anulat. Exista o prezumtie relativa prin care acest contract va fi considerat donatie deghizata, si daca s-a incalcat rezerva celorlalti copii, ei vor putea cere reductiunea pana la limita rezervei lor(daca nu au fost de acord cu acest contract la incheierea lui). Deci teoretic se poate anula...sau nnu depinde de situatia concreta
Singurul incovenient ca ar trebui sa fiti cam.... "mort" ca sa se intample ce a scris Andrei-16:(
Un contract de vanzare cu clauza de uzufruct se anuleaza ca orice alt contract (aproximativ....:))
....daca ale lui conditii de validitate is putrede....:D....remarcati strategia nobila prin care am evitat cacofonia:))
vanzarea cu uzu fruct e greu de anulat , pt. ca trebuie demonstrata simulatia sau dolul:O
daca era o clauza de intretinere se putea demonstra ca nu si-a indeplinit conditia de intretinere, dar asa?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare sau donatie (ambele cu uzufruct viager) dianamaria82 dianamaria82 Socrii mei ar dori sa-i faca sotului meu un contract de donatie cu uzufruct viager.El mai are doua surori si un frate. As dori sa stiu daca acest contract ar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.! va rog frumos sa imi raspundeti la o intrebare: pot ... cristeadraguta@yahoo.com cristeadraguta@yahoo.com Buna ziua.! Va rog frumos sa imi raspundeti la o intrebare: Pot anula un act de vanzare- cumparare cu clauza? (uzu fruct). Ce trebuie facut in acest sens, ... (vezi toată discuția)
Reintregirea proprietatii mikelniki77 mikelniki77 Va rog, daca ma puteti ajuta cu un raspuns sau mai multe despre reintregirea proprietatii.In anul 2005,dupa moartea tatalui meu s-a dezbatut succesiunea in ... (vezi toată discuția)