avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum pot determina finantele publice sa execute o ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum pot determina finantele publice sa execute o institurie conform art.142 pct.1indice 1 lit a din Codul de Proc Fiscala?

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati intrucat sunt in pana de idei si de timp(mai am cateva zile sa pot actiona).
Speta: in 2006 institutia la care lucrez a fost controlata de finante, acestia stabilind obligatii de natura fiscala in valoare de 8 miliarde.Am contestat aceasta valoare dar Curtea de Apel Bucuresti si ICCJ ne-au respins actiunea.
Detinem in proprietate doua imobile (unul in care ne desfasuram activitatea) si o baza sportiva(piscina, sala de fitness,etc)inregistrate in contabilitate separat, fara sa avem Carte funciara (numai foaie de imobil din registrul de transcriptiuni si inscriptiuni).Valoarea imobilelor este foarte mare(peste 2 mil euro) primul valorand cam 1.600.000 si baza cam 450.000 de euro (conforma doua raporte de expertiza extrajudiciare-unul comandat de noi unul comandat de ei).
Desi aici s-ar face aplicarea art.142 pct.1 indice 1 lit.a din Codul de Proc.Fiscala "Sunt supuse sechestrării şi valorificării bunurile urmăribile proprietate a debitorului, prezentate de acesta şi/sau identificate de către organul de executare, în următoarea ordine:
a) bunurile mobile şi imobile care nu sunt direct folosite în activitatea ce constituie principala sursă de venit; "
finantele au decis sa vand amindoua imobilele, fara a ne furniza informatii suplimentare(sustinand ca asa este legal).
Intrebarea mea este cum pot determina finantele sa imi vanda baza fara sa imi puna in vanzare si cealalta cladire?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:29, 20 Aprilie 2010
bunurile descrise mai sus au fost sechestrate, intocmindu-se astfel un p.v. sechestru, cf art. 154, alin 5, cod procedura fiscala.

art. 142, alin 1, cod procedura fiscala
Executarea silită a bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, se efectuează, de regulă, în limita a 150% din valoarea creanţelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare.

ati depus contestatie la executare silita, conform art. 172-173 cod procedura fiscala?
daca nu, puteti face contestatie la anuntul privind vanzarea la licitatie.

o alta solutie, sa incercati amanarea la plata a obligatiilor fiscale potrivit OUG nr. 92/2009.
problema este ca imobilul adus ca garantie (baza sportiva) trebuie inscris in cartea funciara, fiind totodata si libera de sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul frimei alex_16mai alex_16mai daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)
Imobil sechestrat cu valoare 500% din creanta fiscala ContSters257414 ContSters257414 poate fiscul executa silit (vinde) un imobil proprietate societate comerciala sechestrat de fisc cu valoare (prin raport evaluare) 100.000 lei pentru o creanta ... (vezi toată discuția)
Interpreatarea finantelor zaharia daniela zaharia daniela Sunt persoana fizica autorizata conform O.G.44/2008 am cod fiscal.Pentru activitatea de pe cod fiscal nu inregistrez obligatii restante la stat si mi-am permis ... (vezi toată discuția)