avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imobil sechestrat cu valoare 500% din creanta fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imobil sechestrat cu valoare 500% din creanta fiscala

poate fiscul executa silit (vinde) un imobil proprietate societate comerciala sechestrat de fisc cu valoare (prin raport evaluare) 100.000 lei pentru o creanta fiscala de 20.000 lei in conditiile existentei art. 142 CPF?

ARTICOLUL 142
Reguli privind executarea silita

(1) Executarea silita se poate intinde asupra veniturilor si bunurilor proprietate a debitorului, urmaribile potrivit legii, iar valorificarea acestora se efectueaza numai in masura necesara pentru realizarea creantelor fiscale si a cheltuielilor de executare. Executarea silita a bunurilor proprietate a debitorului, urmaribile potrivit legii, se efectueaza, de regula, in limita a 150% din valoarea creantelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare.




Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
ContSters257414, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 16:52, 2 Iulie 2012
Buna ziua!
Am trait pe pielea mea un astfel de experiment si iti pot spune cu mana pe inima ca "FISCUL POATE ORICE!".
Pentru o datorie de 200.000 de euro ,la Valcea, fiscul a pus sechestru pe un ansamblu de imobile(in conditiile in care doar unul dintre ele conform raportului de evaluare acoperea valoarea sumei de recuperat) care valoarau cca 1.750.000 euro.
Am reusit prin instanta sa anulam actul de sechestru insa cu preturi mari(timp, bani,evaluari prin instanta,etc).
Pe de alta parte daca acel imobil este singurul bun al societatii dumneavoastra Fiscul va folosii tot felul de tertipuri pentru a justifica masura abuziva.
Va sfatuiesc sa faceti o contestatie la executare, iar daca gasiti un judecator luminat o sa castigati cu siguranta.
Bafta multa!
multumesc.

celor de la fisc nu le este "convingator" art. 142 al.(1) C.P.F.. nici nu vor sa auda, sau se fac ca nu aud.

puteti posta hotararea instantei de anulare a actului de sechestru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil sc cu valoare mult mai mare decat creanta fiscala ContSters233047 ContSters233047 poate fiscul executa silit un imobil al unei societati comerciale, sechestrat de fisc, cu o valoare (stabilita prin raport evaluare) de 100.000 lei, pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot determina finantele publice sa execute o institurie conform art.142 pct.1indice 1 lit a din codul de proc fiscala? razvan79vl razvan79vl Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati intrucat sunt in pana de idei si de timp(mai am cateva zile sa pot actiona). Speta: in 2006 institutia la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Sediul frimei alex_16mai alex_16mai daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)