poate fiscul executa silit (vinde) un imobil proprietate societate comerciala sechestrat de fisc cu valoare (prin raport evaluare) 100.000 lei pentru o creanta fiscala de 20.000 lei in conditiile existentei art. 142 CPF?
ARTICOLUL 142
Reguli privind executarea silita
(1) Executarea silita se poate intinde asupra veniturilor si bunurilor proprietate a debitorului, urmaribile potrivit legii, iar valorificarea acestora se efectueaza numai in masura necesara pentru realizarea creantelor fiscale si a cheltuielilor de executare. Executarea silita a bunurilor proprietate a debitorului, urmaribile potrivit legii, se efectueaza, de regula, in limita a 150% din valoarea creantelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare.
Buna ziua!
Am trait pe pielea mea un astfel de experiment si iti pot spune cu mana pe inima ca "FISCUL POATE ORICE!".
Pentru o datorie de 200.000 de euro ,la Valcea, fiscul a pus sechestru pe un ansamblu de imobile(in conditiile in care doar unul dintre ele conform raportului de evaluare acoperea valoarea sumei de recuperat) care valoarau cca 1.750.000 euro.
Am reusit prin instanta sa anulam actul de sechestru insa cu preturi mari(timp, bani,evaluari prin instanta,etc).
Pe de alta parte daca acel imobil este singurul bun al societatii dumneavoastra Fiscul va folosii tot felul de tertipuri pentru a justifica masura abuziva.
Va sfatuiesc sa faceti o contestatie la executare, iar daca gasiti un judecator luminat o sa castigati cu siguranta.
Bafta multa!
Sediul frimei
alex_16mai
daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)