avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare gradatie vechime conf 330/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare gradatie vechime conf 330/2009

Am o colega care imi aduce saptamina asta adeverinta de la Itm din care reiese ca a lucrat anterior angajarii in unitate o perioada de 6 luni. Mentionez ca fara aceasta adeverinta ar fi trebuit sa-i dau gradatia corespunzatoare transei de vechime cu 1 iulie. De cind ii acord gradatia corespunzatoare transei de vechime din data de 1 ianuarie, adica retroactiv de cind ar fi implinit 20 de ani, sau de luna urmatoare cind mi-a adus adeverinta, respectiv 1 mai. Si trebuie sa-i fac decizie de reincadrare, conform art.16 alin(2) din Lg.330/2009, nu? Apropo de art.16 alin(2) si (3) eu cred ca se refera la vechimea care se implineste in cadrul desfasurarii cim sau in cazul unui nou angajat caruia trebuie sa-i calculezi salariul.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:50, 20 Aprilie 2010
Pe o copie a adeverintei veti semna si vezi pune data primirii acesteia.
Asa ca transa de vechime i-o veti acorda cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care ati primit adeverinta.
Si veti face si decizie de reincadrare:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare transa vechime dylan dylan Am o colega care mi-a adus saptamina asta adeverinta de la o alta societate din care reiese ca a lucrat in anii 1998, 1990, o perioada de 6 luni. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Acordare gradatie corespunzatoare transei de vechime corinaolaneanu corinaolaneanu Am o colega care mi-a adus saptamina asta adeverinta de la o alta societate din care reiese ca a lucrat in anii 1998, 1990, o perioada de 6 luni. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Salar lex_ethonor lex_ethonor va rog sa ma ajutati si pentru mine:lucrez la directia judeteana de paza mures,si as vrea sa stiu la ce sporuri am dreptul dupa 3 ani de vechime in munca ... (vezi toată discuția)