avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar

va rog sa ma ajutati si pentru mine:lucrez la directia judeteana de paza mures,si as vrea sa stiu la ce sporuri am dreptul dupa 3 ani de vechime in munca conform noului grile de salarizare!mentionez pana acum am primit numai salar merit!multumesc anticipat pentru ajutor!va doresc o zi buna:)
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 20:59, 8 Februarie 2010
Conform prevederilor legale de mai jos, trebuie sa vi se stabileasca gradatia 1 si sa vi se recalculeze noul salariu de baza prin includerea sporului de vechime de 5% in salariul de baza avut in decembrie 2009.

OUG nr. 1/2010 - unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar
Art. 5 alin. (3) In salariile de baza ale functiilor de executie si ale functiilor de conducere este cuprins in toate cazurile sporul de vechime in munca in cuantumul avut in luna decembrie 2009. In situatia in care in cursul anului personalul de conducere si executie indeplineste conditiile pentru trecerea intr-o alta transa de vechime, se acorda transa corespunzatoare vechimii prin aplicarea procentului la salariul de baza aferent functiei din luna decembrie 2009.


LEGE-CADRU nr. 330 din 5 noiembrie 2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 16
(1) Tranşele de vechime în muncă, în funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii, sunt următoarele:
- de la 3 la 5 ani;
......
(2) Gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se plăteşte cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncă prevăzută la tranşa respectivă.
(3) Pentru acordarea gradaţiei corespunzătoare tranşei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ! spor vechime personal contractual monicalirca monicalirca Consultand legislatia in vigoare cu privire la drepturile salariale am ajuns sa ma lovesc de o mare problema. Astfel ma aflu in imposibilitatea de a motiva o ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca piticul piticul am indeplinit conditiile de trecere intro noua treapta de vechime in munca .conform legii 330/2009 ar trebui sa trec de la coeficentul 2.20 la 2.35. ... (vezi toată discuția)
Modificare spor vechime crmnradu crmnradu Buna ziua! Avem un angajat cu numita temporar in functia de sef serviciu gradul I clasa 78 cu salariul de 2341 lei. Cu data de 1 februarie face o vechime in ... (vezi toată discuția)