avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile de autor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile de autor

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca drepturile de autor se iau in considerare la calculul pensiei alimentare pentru copii. Sotul meu, anul trecut a avut drept venit doar drepturi de autor. La inceputul acestui an a semnat un contract individual de munca pe o perioada nedeterminata, cu un salariu de baza lunar fix, urmand ca diferenta pana la salariul net sa fie tot din drepturile de autor.
Pentru anul trecut am copia unei adeverinte in care se precizeaza ca dl...."a realizat in anul 2009, in baza contractului..., venituri brute din cesiunea drepturilor de autor in suma de...."
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mamidepui , utilizator 08:09, 21 Aprilie 2010
Art. 94. Codul familiei - Întretinerea este datoratã potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeazã a o plãti.
Instanta judecãtoreascã va putea mãri sau micsora obligatia de întretinere sau hotãrî încetarea ei, dupã cum se schimbã mijloacele celui care dã întretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Când întretinerea este datoratã de pãrinte sau de cel care înfiazã, ea se stabileste pânã la o pãtrime din câstigul sãu din muncã pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumãtate pentru trei sau mai multi copii.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de calatorie minor teresitarus teresitarus cum se calculeaza pensia alimentara an momentul de fata si cum trebuie sa procedez pentru majorare si ce acte ami trebuie (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tumi tumi as vrea sa stiu cum se calculeaza plata pensiei alimentare,cand este vorba de un copil,care ramane in intretinerea mamei,se ia in calcul si datoriile tatalui ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere alina.alinutza58 alina.alinutza58 am o fetita in intretinerea mea iar tatal ei nu lucreaza, a fost stabilita pensia de sustinere 100ron credeti ca voi obtine mai mult daca ii redeschid dosar pt ... (vezi toată discuția)