avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... conditii de calatorie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

conditii de calatorie minor

cum se calculeaza pensia alimentara an momentul de fata si cum trebuie sa procedez pentru majorare si ce acte ami trebuie
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 15:41, 4 August 2010
Art. 94 C.fam. prevede:
Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau hotara incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.

Pentru majorarea pensiei alimentare trebuie sa introduceti o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tumi tumi as vrea sa stiu cum se calculeaza plata pensiei alimentare,cand este vorba de un copil,care ramane in intretinerea mamei,se ia in calcul si datoriile tatalui ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul pensie intretinere sonyka sonyka buna ziua cum se calculeaza pensia de intretinere pt minor ?se i-a procent din salarul brut sau din salariul net?si inca o intrebare.tichetele de masa se ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere alina.alinutza58 alina.alinutza58 am o fetita in intretinerea mea iar tatal ei nu lucreaza, a fost stabilita pensia de sustinere 100ron credeti ca voi obtine mai mult daca ii redeschid dosar pt ... (vezi toată discuția)