avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mod de calcul pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mod de calcul pensie intretinere

buna ziua cum se calculeaza pensia de intretinere pt minor ?se i-a procent din salarul brut sau din salariul net?si inca o intrebare.tichetele de masa se calculeaza la pensia pt intretinere minor?as dori sa stiu exact ,si daca exista vreo lege sau articol de lege pt calculul pensiei intretinere minor .din salarul brut sau salarul net?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 7 Februarie 2009
Art. 94 C.fam. - Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui ce urmează a o plăti.
Instanţa judecătorească va putea mări sau micşora obligaţia de întreţinere sau a hotărî, încetarea ei, după cum se schimbă mijloacele celui care dă întreţinerea sau nevoia celui ce o primeşte.
Când întreţinerea este datorată de părinte sau de cel care înfiază, ea se stabileşte până la o pătrime din câştigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii şi o jumătate pentru trei sau mai mulţi copii.

La calcularea cuantumului pensiei de intretinere nu se iau in considerare decat veniturile nete cu caracter permanent obtinute, nu si cele intamplatoare, cum ar fi, de exemplu, cele pentru ore suplimentare, indemnizatiile de deplasare, de transferare, de concediere, salariile compensatorii pentru disponibilizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de calatorie minor teresitarus teresitarus cum se calculeaza pensia alimentara an momentul de fata si cum trebuie sa procedez pentru majorare si ce acte ami trebuie (vezi toată discuția)
Drepturile de autor mamidepui mamidepui Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca drepturile de autor se iau in considerare la calculul pensiei alimentare pentru copii. Sotul meu, anul trecut a avut drept ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tumi tumi as vrea sa stiu cum se calculeaza plata pensiei alimentare,cand este vorba de un copil,care ramane in intretinerea mamei,se ia in calcul si datoriile tatalui ... (vezi toată discuția)